• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Grilovaný salát Caesar
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaný salát Caesar

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lahodný lehký pokrm z ogrilovaných listů římského salátu, dozlatova opražené slaninky, křupavých krutonů a hoblinek parmazánu. K dokonalosti jej doladíte zálivkou z dijonské hořčice, olivového oleje, žloutků, parmazánu a ančoviček.

Suroviny

4 porce
    • olivový olej
    • 1
      ks bageta
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      g slanina
    • 2
      ks římský salát
    • 50
      g parmezán
  • Zálivka
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks ančovičky
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžíce parmezán strouhaný
    • 100
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Rozpalte gril. Všechny ingredience na zálivku rozmixujte, dokud se nespojí a zálivka nezíská hustou konzistenci. Na pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a přidejte rozpůlený stroužek česneku. Po chvíli česnek vyjměte a na pánvi opečte na kostky nakrájenou bagetu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji na pánvi dokřupava. Římský salát rozřízněte napůl nebo pokud je větší, tak na čtvrtky, a ogrilujte ho zprudka ze všech stran.
3
Na talíř nejdříve položte ogrilovaný salát, který zasypte opraženou slaninou, krutony a hoblinkami parmazánu. Na závěr zalijte zálivkou.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

4
TIP: Pokud ctíte tradice, můžete do salátu přidat natvrdo vačené vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Salát Caesar

Salát Caesar

Salát frisée s fenyklem a kuřetem

Salát frisée s fenyklem a kuřetem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Nejoblíbenější a nejlepší saláty Caesar Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Smažení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bageta Česnek Citronová šťáva Dijonská hořčice Olivový olej Parmezán Pepř mletý Římský salát Slanina Sůl Žloutek

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Sumeček

Sumeček

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Kaštany

Kaštany

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

11
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
10
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
9
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Grilovaný pak choi s ředkvičkami
Grilovaný pak choi s ředkvičkami
Grilovaný Rump steak
Grilovaný Rump steak
Grilovaný řapíkatý celer
Grilovaný řapíkatý celer
Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Grilovaný vepřový bůček z přeštických…
  • Recepty.cz
  • Grilovaný salát Caesar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact