• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Grilovaná polenta
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaná polenta

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaná polenta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 375
      g polenta
    • 1,80
      l vývar
    • 6
      ks jarní cibulka
    • 125
      ml červené víno
    • 2
      ks červená cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks sušená rajčata
    • 1
      ks chilli papričky
    • 3
      lžíce petrželka 2-3
    • 4
      ks černé olivy nemusí být, bez pecek
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Do hlubokého litinového nebo nerezového hrnce se silným dnem dáme 300 ml vývaru a víno, přidáme krájenou červenou cibuli, drcený česnek, krájená rajčata, papričku na kousky, kdo chce, tak krájené olivy. Přivedeme k varu a vaříme prudce 5 - 7 minut, pak odkryjeme pokličku a pokračujeme, dokud cibule nezměkne a neodpaří se většina tekutiny.
2
Vmícháme nakrájené jarní cibulky a zprudka dusíme, aby se odpařil zbytek tekutiny. Pak přilijeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a zvolna dusíme. Na ruku, kterou mícháme, si navlečeme chňapku a rovnoměrným proudem vsypeme za stálého míchání polentu. POZOR směs se chová jako sopka! Mícháme a jakmile směs zhoustne, vaříme ještě asi 5 minut, dokud není polenta hladká a měkká. Odstavíme, vmícháme petrželku a dochutíme. Chuť by měla být výrazná.
3
Rozetřeme na plech a po ztuhnutí nakrájíme na čtverce, potřeme olejem a grilujeme.
4
Podáváme s grilovanou nebo pečenou zeleninou, houbami a různými omáčkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená polenta

Smažená polenta

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Polenta s klobásou

Polenta s klobásou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 26. 6. 2006 10:00

    Jarko, polenta má právě tu výhodu, že ji můžete dochutit poměrně čímkoli a dost výrazně. Samotná je nevýrazná a dobře doplní pikantnější pokrmy.

  • Jarka Turková | 24. 6. 2006 14:41

    Škoda, že jsem si tohle nepřečetla dřív, než jsem polentu vařila - skutečně sopka, ještě že nosím brýle! :-), právě mi tuhne v misce. Byl to první pokus, naprosto bez ingrediencí , ale vidím to buď tak, jak píšete, nebo proloženou zeleninkou či houbičkami, navrch sýr - a co takhle do té H2O přidat třeba póreček či cokoli ? Tak dobrou zdravou chuť!!! j.

  • Ivana Přikrylová | 20. 6. 2006 20:50

    Díky za vysvětlení, budu muset občas navštívit nějakou prodejnu zdravé výživy a vyzkoušet něco nového.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 6. 2006 17:10

    Polenta je kukuřičná krupice, která je zdravější než pšeničná. Koupíte ji v biopotravinách. Po uvaření ztuhne a může se dále upravovat. V obchodě s biopotravinami mají i "knedlíky" = šišky z uvařené polenty. Stačí je jenom nakrájet na plátky nebo kostky a opékat, zapékat,...Tento recept je jiný tím, že polenta je po smíchání s ostatními ingrediencemi voňavá. Hodí se právě dobře na gril. Když si ve vyhledávání zadáte slovo polenta, "vyplivne" vám to i jiné recepty:-))

  • Ivana Přikrylová | 20. 6. 2006 16:15

    Prosila bych autorku o vysvětlení co je to polenta a jak se připravuje? Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Obiloviny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé olivy Červená cibule Červené víno Česnek Chilli papričky Jarní cibulka Olej Pepř mletý Petrželka Polenta Sůl Sušená rajčata Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
11
Česnekové kořeněné kuře (králík)
Česnekové kořeněné kuře …
11
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Grilovaná polenta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact