• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks ryba - HLAVATKA podunajská
    • bílý pepř
    • sůl
    • 1
      ks česnek palička
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou čerstvou hlavatku (my měli rybu o délce zhruba 90 cm) pokrájíme na podkovy o síle 3 cm, omyjeme a osušíme.
2
Česnek oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s olejem (cca necelý decilitr). Olej necháme alespoň půl hodiny odležet. Pak každou podkovu celou potřeme česnekovým olejem, osolíme, opepříme a při pokojové teplotě necháme podkovy zhruba půlhodinky odležet.

RADA: VIDEO, jak loupat česnek

3
Pak už je čas jen na rozpálený gril, kam podkovy pokládáme a grilujeme z obou stran cca 5 minut do doby, kdy se začnou na mase tvořit typické zlatohnědé mřížky.
4
Podáváme s čerstvým pečivem nebo grilovanou předvařenou bramborou.
5
Hlavatku jsme ochutnali vůbec poprvé, u přátel na Slovensku, kde nám ji připravil kamarád Tomáš. Všichni jsme se shodli na tom, že lepší rybu z grilu jsme nikdy neochutnali a nejedli. Výsledek je oproti vynaloženému úsilí při přípravě (pokud nepočítám lov a čištění) vysoko v kladných číslech :-) a málem tedy nedošlo ani na fotodokumentaci :-) .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná ryba s rebarborovým želé

Grilovaná ryba s rebarborovým želé

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý pepř Česnek Olej Ryba Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Chodský koláč

Chodský koláč

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

15
Chuťovka z cukety
Chuťovka z cukety
10
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
10
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
10
Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
Ricetta Tiramisù, Recept…
10
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Grilovaná cibule ve slanině
Grilovaná cibule ve slanině
Grilovaná cuketa
Grilovaná cuketa
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s hummusem a…
Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kotleta s polentou
Grilovaná kotleta s polentou
  • Recepty.cz
  • Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact