Poté přidáme na pánev a zprudka osmažíme, aby maso neztvrdlo. Dále přidáme špenát, pokud máme mražený, necháme ho předem trochu povolit, a pokud je čerstvý, chvíli ho podusíme.
Špenát necháme s masem prohřát. Nakonec přidáme smetanu a až nám omáčka začne bublat, zhruba po 5-10 minutách zaprášíme lžící mouky. Podáváme se špagetami nebo gnocchi. Můžeme ještě zasypat sýrem.
4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ GNOCCHI SE ŠPENÁTEM: • Připálení česneku. Pokud česnek na pánvi zhnědne, zhořkne a tato hořká pachuť zkazí chuť celé smetanové omáčky hned na začátku. Dejte proto dobrý pozor při restování. • Opékání masa příliš dlouhou dobu. Kuřecí prsa jsou libová a rychle se vysuší. V kombinaci s následným vařením v omáčce (5–10 minut) se z nich snadno stanou tuhé, suché kousky. Maso proto osmažte zprudka.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: •Abyste předešli hrudkám, můžete rozmíchat mouku v malé misce s 2–3 lžícemi studené vody (nebo v troše smetany, kterou máte připravenou) na hladkou kašičku. Tuto „záklechtku“ pak za stálého míchání vlijte do bublající omáčky. Získáte tak dokonalou hladkost bez jediné hrudky. • Ať už použijete mražený nebo čerstvý listový špenát, nepotřebuje dlouhé vaření. Špenát přidejte až těsně před přilitím smetany. Nechte ho jen rychle „zavadnout“ a prohřát. Zachová si tak svěží chuť, barvu a texturu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Fana
|11. 11. 2016 17:02
Nevěděl jsem honem rychle, co všechno do toho patří, tak jsem použil Váš recept a výborné... :-[
Jenom jsem tam dal víc listového špenátu, lehce zahustil hotovou světlou jíškou od Knorru a navrch posypal nastrouhaným sýrem...