• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původem italský pokrm existuje v řadě variant. Ta z batátového těsta je možná trochu neobvyklá, ale rozhodně stojí za to. O výslednou chuť se postará kadeřávek, ořechy, česnek a samozřejmě parmazán, který pokrmu dodá chuť Itálie.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks batáty
    • 1
      ks vejce
    • 1,50
      hrnek špaldová mouka
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • 1
      ks kadeřávek
    • 2
      hrst petrželka
    • 1
      hrnek vlašské ořechy
    • 1
      stroužek česnek
    • 50
      g parmazán
    • olivový olej
    • sůl
    • bílý pepř

Postup přípravy receptu

1
Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Slijte a propasírujte přes cedník s většími oky.

RADA: Batáty na sladko: zkuste batátové lívance

2
Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pak vmíchejte vejce a postupně přisypávejte mouku. Těsto má správnou konzistenci, když přestane lepit a bude vláčné.

RADA: Jak správně skladovat vajíčka?

3
Na pomoučené ploše z něj vytvarujte válečky, stejnoměrně odkrajujte kousky a zavařte ve vroucí osolené vodě, asi 2–3 minuty. Jakmile vyplavou na povrch, vyjměte je děrovanou naběračkou.
4
Kadeřávek omyjte a osušte, nasekejte nahrubo a spolu s petrželkou, ořechy, česnekem a nahrubo nastrouhaným parmezánem rozmixujte. Postupně přidávejte olej. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

RADA: Sýr 6x jinak: Dokonalé fondue, italské omáčky i koláče

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi

Gnocchi

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Gnocchi FOOD
Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Bílý pepř Česnek Kadeřávek Muškátový oříšek Olivový olej Parmazán Petrželka Špaldová mouka Sůl Vejce Vlašské ořechy

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nugátové řezy

Nugátové řezy

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

58
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka
40
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
37
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s…
29
Tvarohové řezy sypané
Tvarohové řezy sypané

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se žampiony
Gnocchi se žampiony
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím…
Golden milk neboli Turmeric latte
Golden milk neboli Turmeric latte
Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gothaj v jogurtovém těstíčku
  • Recepty.cz
  • Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact