• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

autor: Lucie Bílková
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      balení gnocchi
    • 5
      stroužek česnek samozřejmě dle chuti, lze vynechat
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání Možno použít i smetanu na vaření, ale šlehací má lepší chuť.
    • 2
      hrst baby špenát Možno použít i mražený porcovaný (v kostkách) sekaný/listový špenát, v tom případě použít tak 8 kost
    • sůl
    • bazalka
    • 2
      lžíce máslo Možno i olej, ale na másle má jídlo mnohem krásnější chuť a je více voňavé.
    • 1
      lžička kari Dle chuti, lze vynechat.

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu na gnocchi nebo těstoviny (kdo jak chce) a dle návodu během přípravy "omáčky" uvaříme.
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme na plátky nakrájený česnek a lehce jej osmahneme (česnek by neměl zhnědnout, může být pak nahořklý). Přidáme špenát, kari, 1-2 špetky soli, bazalku a vše promícháme. Přilijeme 3/4 kelímku smetany, zamícháme a necháme chvíli mírně pobublávat, aby se chutě krásně propojily.
3
Omáčku můžete dle potřeby zahustit hustší jíškou připravenou ze zbytku smetany a hladké mouky. Vše necháme chvíli povařit. Servírujeme s okapanými gnocchi nebo těstovinami, omáčku nalijeme nahoru a kdo chce, ať si zamíchá. :)
4
Ačkoli jídlo vypadá složitěji, je to tak jednoduché, že ani tento text moc potřebovat nebudete. :o) Postup Vás napadne automaticky během přípravy.
5
Pokud se Vám stane to, co poprvé mně, že omáčku zahustíte až příliš, je možné ji naředit mlékem a dokonce i trochou teplé vody. S tou se to ale nesmí moc přehnat, aby omáčka neztratila úžasně smetanovou jemnou chuť.
6
//**TIP:** Během přípravy omáčky si můžeme v jiném kastrůlku nebo malé pánvičce osmahnout kousky z jednoho kuřecího prsa, lehce osolené, opepřené, možné i s troškou gril. koření, ale s tím to vážně nepřehánět, mělo by to potom vliv na chuť celé "vymakané" omáčky. Přidáme poté do hotové omáčky, zamícháme a je to skutečná lahůdka.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Bílková | 15. 10. 2014 12:18

    Ano, tak je to taky velice dobré. Syn mi ale cibulku moc nejí, proto ji do receptu obvykle nepřidávám.

  • Andys70
    Andys70 | 9. 10. 2014 19:35

    Dělám to na cibulce a česnek přidám až se smetanou. Je to výraznější. Česnek je u nás doma velmi populární.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Těstoviny & rizota Gnocchi Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ostatní Z těstovin Z mléka / sýra Ze zeleniny Zálivky a omáčky Z mouky/obilovin Pro děti Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Bazalka Česnek Gnocchi Kari Máslo Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Medové trubičky

Medové trubičky

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

14
Krtkův dort
Krtkův dort
13
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
12
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
12
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
10
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Gnocchi
Gnocchi
Gnocchi alla casa
Gnocchi alla casa
Gnocchi jako halušky
Gnocchi jako halušky
Gnocchi s gorgonzolou a hruškou
Gnocchi s gorgonzolou a hruškou
  • Recepty.cz
  • Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact