• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

autor: Lucie Bílková
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      balení gnocchi
    • 5
      stroužek česnek samozřejmě dle chuti, lze vynechat
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání Možno použít i smetanu na vaření, ale šlehací má lepší chuť.
    • 2
      hrst baby špenát Možno použít i mražený porcovaný (v kostkách) sekaný/listový špenát, v tom případě použít tak 8 kost
    • sůl
    • bazalka
    • 2
      lžíce máslo Možno i olej, ale na másle má jídlo mnohem krásnější chuť a je více voňavé.
    • 1
      lžička kari Dle chuti, lze vynechat.

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu na gnocchi nebo těstoviny (kdo jak chce) a dle návodu během přípravy "omáčky" uvaříme.
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme na plátky nakrájený česnek a lehce jej osmahneme (česnek by neměl zhnědnout, může být pak nahořklý). Přidáme špenát, kari, 1-2 špetky soli, bazalku a vše promícháme. Přilijeme 3/4 kelímku smetany, zamícháme a necháme chvíli mírně pobublávat, aby se chutě krásně propojily.
3
Omáčku můžete dle potřeby zahustit hustší jíškou připravenou ze zbytku smetany a hladké mouky. Vše necháme chvíli povařit. Servírujeme s okapanými gnocchi nebo těstovinami, omáčku nalijeme nahoru a kdo chce, ať si zamíchá. :)
4
Ačkoli jídlo vypadá složitěji, je to tak jednoduché, že ani tento text moc potřebovat nebudete. :o) Postup Vás napadne automaticky během přípravy.
5
Pokud se Vám stane to, co poprvé mně, že omáčku zahustíte až příliš, je možné ji naředit mlékem a dokonce i trochou teplé vody. S tou se to ale nesmí moc přehnat, aby omáčka neztratila úžasně smetanovou jemnou chuť.
6
//**TIP:** Během přípravy omáčky si můžeme v jiném kastrůlku nebo malé pánvičce osmahnout kousky z jednoho kuřecího prsa, lehce osolené, opepřené, možné i s troškou gril. koření, ale s tím to vážně nepřehánět, mělo by to potom vliv na chuť celé "vymakané" omáčky. Přidáme poté do hotové omáčky, zamícháme a je to skutečná lahůdka.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Bílková | 15. 10. 2014 12:18

    Ano, tak je to taky velice dobré. Syn mi ale cibulku moc nejí, proto ji do receptu obvykle nepřidávám.

  • Andys70
    Andys70 | 9. 10. 2014 19:35

    Dělám to na cibulce a česnek přidám až se smetanou. Je to výraznější. Česnek je u nás doma velmi populární.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Těstoviny & rizota Gnocchi Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ostatní Z těstovin Z mléka / sýra Ze zeleniny Zálivky a omáčky Z mouky/obilovin Pro děti Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Bazalka Česnek Gnocchi Kari Máslo Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Tatarka

Tatarka

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Výborný čokoládový fondant
Výborný čokoládový…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Čokoládový fondán - chocolate fondant
Čokoládový fondán -…
14
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Gnocchi
Gnocchi
Gnocchi alla casa
Gnocchi alla casa
Gnocchi jako halušky
Gnocchi jako halušky
Gnocchi s gorgonzolou a hruškou
Gnocchi s gorgonzolou a hruškou
  • Recepty.cz
  • Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact