• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský toast

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský toast
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 4
      ks toastový chléb bílé měkké toasty nebo 4 kousky francouzského chleba nebo jiný chleba bez výrazné chuti (nesolený)
    • vanilková esence lze použít i cukr
    • 0,50
      lžička skořice
    • 2
      ks vejce
    • moučkový cukr
    • šlehačka
    • jahody nebo banán /nebo obojí
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Toasty důkladně namočíme do rozšlehaného vejce se skořicí a opečeme je na pánvi s rozpuštěným máslem. Hotové toasty dáme na talíře a posypeme cukrem moučkou. Na toasty poklademe ovoce nakrájené na kolečka a ozdobíme šlehačkou. Můžeme pokapat medem nebo rozpuštěnou čokoládou. V Americe se konzumuje polité maple sirupem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance

Francouzský toast ze zbylé vánočky…

Francouzský toast

Francouzský toast

Francouzský toast s čokoládovou omáčkou

Francouzský toast s čokoládovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika T | 10. 9. 2009 18:18

    Ja robím tento toast jedine s mliekom, pridám tak pol šálky mlieka, ktoré vymiešam s 2 vajíčkami.

  • Andrea Tulisová | 31. 10. 2008 20:08

    To co je tu uvedeno je pouze toast na sladko, ale nikoliv francouzký toast.. Jeho kouzlo spočívá v tom, že když ho vidíte v jídelníčku, klepete si na čelo a zvedá se vám žaludek, když ho ochutnáte, je vynikající. Existuje na něj mnoho variací, ale vždy je základem opečená šunka. Takže například opečený chleba, šunka namočená v oné směsi se skořicí - a posléze osmahnutá, to celé ozdobené sirupem, či medem.

  • Jana Han | 20. 11. 2005 18:46

    Jeste k tomu namaceni jen do vajicka. Namacet tvrdsi chleba do rozslehaneho vajicka a smazit na oleji. Pak pomazat horcici, navrch okurku nebo rajce a je rychla vecere. Francouzsky toast pokud ja vim se podava k snidani.

  • Jana Han | 20. 11. 2005 18:41

    Delame to casto k snidani, na namaceni chleba mam tuto smes: 2vejce, 1hrnicek mleka, 1/2 hrnicku cukru, lzicka skorice a lzicka vanilky. To dobre smichat a namacet chleb, ktery se pak smazi na masle. Da se delat i ze starsi vanocky a to je teprve to prave. Syrup na politi varim z 1 hrnek cukru, 1 hrnek vody a 1 tycka skorice, svarit na 1/3 obsahu. Cukr je lepe pouzit hnedy. Da se peci i v troube na dobre vymazanem - maslem - plechu. To mleko do namaceci hmoty by asi rozhodne melo byt. Na vrsek jakekoliv ovoce, ale i bez je to basta.

  • Airan | 20. 11. 2005 16:54

    Jani, taky jsem to videla u arabek, jen to namaceli ve vajcku a mleko (bez vanilky a skorice) a osmazene cukrovaly hrubym cukrem, jeste hrubsi nez kristal. Ovoce a slehacka v tom francouzkym toustu se mi zdaji bezvadne, diky za napad. P.S. O te cokolade nemluvim:-)))

  • Jana | 20. 11. 2005 15:07

    Můj arabský zeť přidával ještě mléko,nemá to pak takovou vajíčkovou chuť.Dobré,rychlé.I jen pocukrované.

  • Martina Nádvorníková | 4. 11. 2005 10:35

    Kam se dá ten vanilkový extrakt - do vejce? A nemělo by to být spíš mezi moučníky, když je to sladké?

  • klokanka | 29. 7. 2005 22:33

    hmmm ohhhh tak to bylo vyborne!! Sehr gut

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Svačina Večeře Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jahody Máslo Moučkový cukr Skořice Šlehačka Toastový chléb Vanilková esence Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

213
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
45
Klasické lečo
Klasické lečo
43
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem
40
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
38
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Francouzský toast
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact