• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzský hruškový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský hruškový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce voda
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      ks hrušky 2-3
    • 1
      hrst ořechy dle chuti
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem, nakonec lehce zapracujeme sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy, poklademe plátky hrušek, můžeme posypat trošičkou skořice pro vůni a posypeme mletými ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme do růžova (cca 175 °C 30 min.) Po vychladnutí lehce pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 5. 4. 2014 07:31

    To mas pravdu Terezko, toto neni totiz zadny francouzsky kolac, to by musela byt vespod crusta, na ni napln z frangipane ( z masla, cukru , vejce, mletych mandli a citronove kury), pak ty hrusky, ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor ...jak pise Cuoco ...MNAM! 8-)

  • Bu.blan | 9. 10. 2012 11:29

    Byl to rychlý a dobrý piškot s hruškama,ale opakovat asi nebudu.

  • cookham | 6. 6. 2012 11:18

    Moc dobrý koláč.

  • thellma | 11. 10. 2011 10:30

    Rychlý a chutný.

  • TerezaJ. | 18. 9. 2011 19:01

    Francúzi nepečú koláče vysoké 5 cm.

  • cuoco | 18. 9. 2011 14:50

    =-O To je asi tento vyborny "tenky " nizky, ale ked sa mandle pomelu a zmiesaju so skoricou a vanilkovym cukrom atd. (frangipane) a daju sa pod hrusky ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor .atd...tak je naozaj super Francuzky <3

  • Vilda Sivek | 18. 7. 2011 23:47

    Po přečtení vašich komentářů jsem se rozhodlu zdvojnásobit ingredience vyjma cukru. Výsledek je velice dobrý a buchty je tak akorád na menší plech. Po upečení má buchta cca 3 cm na výšku a je moooc dobrá. Kombinace hrušky, skořice a ořechů je prostě skvělá. Rovněž chápu, že ve Francii mají raději nižší piškot a hodně ovoce což vyzkoušíme příště .-).

  • Maria Mackova | 24. 9. 2008 10:44

    Nám veľmi chutil, na druhý deň ešte viac

  • Hana | 28. 10. 2007 17:03

    recept je na malou formu, průměrny piškotový koláček

  • Barbora Polakova | 4. 2. 2007 21:32

    Kolac bol dobry, dost mokry s tych hrusiek co nam vyhovovalo nemam rada suche kolace:-o)))

  • Tereza Jarčušková | 7. 11. 2006 13:27

    Koláče predsa nemusia byť len vysoké. Francúzske koláče sú vo väčšine prípadov nízke, tenká vrstva cesta a obložené ovocím. Aj nízky koláč môže byť chutný.

  • Natalia Szwarc | 4. 11. 2006 15:02

    Testa je velmi malo asi tak 1/4 v dortove forme a vubec nevyroste- nic moc :-(

  • Jana | 20. 11. 2005 15:33

    Snadné a velice dobré.Akorat jsem dala o jedno vejce víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrušky Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka jednoduchá
18
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…
14
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Francouzské toasty sladké
Francouzské toasty sladké
Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Francouzský citronový koláč - Tarte au…
Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský jablkový koláč
Francouzský jablkový koláč
Francouzský koláč s hruškami
Francouzský koláč s hruškami
Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský křehký jablečný koláč
  • Recepty.cz
  • Francouzský hruškový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact