• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle Honzy
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory podle Honzy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory podle Honzy
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 10
      ks brambory střední
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika větší
    • pórek trochu, asi 50 g
    • 1
      ks klobása velká, dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • majoránka
    • sádlo
    • bylinky možno i čerstvé (bazalka, petržel ..apod.)
    • pepř mletý
    • sýr možno dle chuti (i šunka, slanina)

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a vložíme první vrstvu do vymazané formy sádlem. Poté osmahneme nakrájenou cibuli na kostičky a až začne výrazně vonět přidáme nakrájenou klobásu. Až se klobása osmahne přidáme tvrdší zeleninu (pórek, paprika) a česnek. Směs orestujeme či trochu podusíme. Až nám paprika trochu změkne, přidáme rajčata a bylinky (většinou pro italskou kuchyni) a necháme směs jemně podusit. Tu potom vkládáme mezi brambory (tak tři vrstvy brambor, dvě vrstvy směsi), může se dát do vnitř i pár plátků sýra a šunky či slaniny (dle chuti). Poslední vrstvu brambor nakonec zalijeme dvěma rozšlehanými vajíčky.
2
Nakonec vše dáme zapéct (200-250 °C, 20-30 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JirkaJehne | 5. 1. 2013 10:57

    Super inspirace a výborný vysledek, ještě přeložil par plátky sýra a bylo to dokonale :-)

  • noname | 28. 8. 2012 16:58

    pražské brambory! ;-)

  • barus.v | 2. 8. 2012 12:02

    Vyzkoušela jsem a byly dokonalé! Už je jinak ani dělat nebudu! Manžel dal také pochvalu, ještě pod poslední vrstvu brambor jsem dala uzený plátkový sýr. Zrovna dnes se na ně chystám znovu.

  • Anonymous | 8. 10. 2011 22:46

    Bolo to výborne, dodržala som pokyny, akurát som ešte pridala uvarené vajíčka. Aj mojmu drahému to veľmi chutilo :-)

  • Anonymous | 8. 10. 2011 22:42

    Bolo to výborné, dodržala som pokyny, akurát som tam es

  • ariska | 23. 8. 2011 19:36

    prima basta, jeste jsem pridala oloupana rajcata,ktera jsem podusila. opravdu dobre :-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2010 16:08

    Není bezmasé

  • Milena Červinková | 28. 8. 2007 13:52

    Výborný recept, dodržela jsem celý předpis, jen do vajec jsem rozmíchala ještě trochu smetany a nakonec vše posypala sýrem.Opravdu moc dobré.

  • GABRIELA ŠIMKOVÁ | 22. 8. 2006 20:02

    Udělala sem v základní verzi,bez sýra a šunky.Brambory sem nekrájela,ale přejela přes kolečko,na kostičky.Osolila,opepřila a dal akoření na pizu.VYNIKAJÍCÍ!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Česnek Cibule Klobása Majoránka Paprika Pepř mletý Pórek Rajčata Sádlo Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Bublanina

Bublanina

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

30
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
15
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle Honzy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact