• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • francouzská polévka
Napište svůj komentář k receptu

francouzská polévka

0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
francouzská polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 3
      ks cibule středně velké
    • 3
      ks červená cibule středně velké
    • 60
      kg máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr krystal
    • 2
      ks bobkový list
    • tymián čerstvý
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 30
      g sýr
    • 6
      plátek francouzská bageta

Postup přípravy receptu

1
Rozpusťte máslo a asi 5 minut restujte všechnu cibuli na polévku na velkém plameni, aby změkla, přitom míchejte, ať se nepřipaluje. Až začne být vláčnější, ztlumte plamen, přidejte bobkové listy, čerstvé bylinky a vrchovatou polévkovou lžíci cukru. Pořádně promíchejte a nechte tak 10-15 minut dusit, tu a tam promíchněte. Pak je na čase deglazovat připáleniny – vlijte do hrnce malého panáka vína. Promíchejte a zas nechte dusit.
2
Proces dušení 10-15 minut a deglazování opakujeme 2x – 3x, dokud cibulka není opravdu krásně hnědá a zkaramelizovaná. Pak zaprášíme moukou a ještě minutu restujeme a mícháme.
3
Po těch 20 minutách stačí vyjmout bylinky, které už daly, co měly a ještě přilít posledního malého panáčka vína. To už vyvařit nenecháme. Pokud máte doma načaté sherry a nebo bílé portské, klidně cmrndněte místo něj to. Promíchejte a můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Francouzská srdíčka

Francouzská srdíčka

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Chlebová
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Červená cibule Cibule Cukr krystal Francouzská bageta Hladká mouka Máslo Pepř mletý Sůl Sýr Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

17
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Tvarohové šátečky na sladko i na slano
Tvarohové šátečky na…
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
10
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Zrádci 2: Program, účastníci, pravidla a kde sledovat živě?

Zrádci 2: Program, účastníci, pravidla a kde sledovat živě?

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská marináda
Francouzská marináda
Francouzská srdíčka
Francouzská srdíčka
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské brambory
Francouzské brambory
  • Recepty.cz
  • francouzská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact