• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Napište svůj komentář k receptu

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pstruh má velmi mnoho výhod, jeho maso má delikátní jemnou chuť a jeho příprava není náročná. Jeho chuť není třeba zvýrazňovat kořením, stačí jen špetka. Skvěle jej doplníte salátem z čočky Beluga, kterou před přípravou není třeba namáčet, oproti klasické čočce.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g čočka Beluga
    • olivový olej
    • 3
      ks citron
    • 1
      svazek ředkvička
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      hrst petržel hladkolistá
    • 4
      ks pstruh filet
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje, šťávu z 1 citronu, dobře osolte a opepřete. Ředkvičky pokrájejte na kolečka, cibuli na klínky, petržel nasekejte nahrubo a vše přimíchejte k čočce.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, naskládejte na ni filety kůží dolů, osolte je, opepřete a restujte asi 2 minuty. Přilijte šťávu z jednoho a půl citronu, přidejte máslo a přiveďte k varu. Omáčkou 1–2 minuty pomalu přelévejte filety. Horká tekutina se postará o to, aby se ryba svrchu zlehka tepelně upravila. Filety podávejte s čočkovým salátem, přelité zbytkem výpeku a skrojky posledního citronu.

RADA: Jak grilovat ryby!

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou

Carpaccio ze pstruha s olivovou…

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem

Pstruh s rajčatovou salsou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Citron Čočka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petržel Pstruh Ředkvička Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kořenové zelenině

Kuře v kořenové zelenině

Kavak

Kavak

Domácí perník

Domácí perník

Kaldoun

Kaldoun

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

125 minut
Domácí jitrnice

Domácí jitrnice

10 minut
Polévka z pečené zeleniny

Polévka z pečené zeleniny

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

45 minut
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

15 minut
Zeleninový salát s klíčky

Zeleninový salát s klíčky

50 minut
Kachní prsa s nudlovým salátem

Kachní prsa s nudlovým salátem

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

110
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
83
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)
Cuketové placičky s…

Zajímavé články

Co jíst, když vám chybí vitamin D? Tyto potraviny vám pomohou!
Co jíst, když vám chybí vitamin D? Tyto potraviny…
Chilli: Pořádně ostrá ingredience, která umí rozpálit, ale i zabíjet
Chilli: Pořádně ostrá ingredience, která umí…
Ceremoniální kakao: Proč je to takový hit a v čem je lepší než to obyčejné?
Ceremoniální kakao: Proč je to takový hit a v čem…
Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
11 potravin, které vypadají jako části těla, kterým prospívají
11 potravin, které vypadají jako části těla,…
AHA.cz Poslední foto nemocné Kate: Lidé nevěří vlastním očím!

Poslední foto nemocné Kate: Lidé nevěří vlastním očím!

Mimibazar Letní tábor bez obav: Jak vybrat ten nejlepší pro vaše dítě

Letní tábor bez obav: Jak vybrat ten nejlepší pro vaše dítě

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Co prozradí akné na vašem obličeji? Problémy se zažíváním, alergie i hormonální změny

Co prozradí akné na vašem obličeji? Problémy se zažíváním, alergie i hormonální změny

Ženy.cz 15 žen, které změnily svět. Ukázaly nohy, tetování a ovládly mužská povolání

15 žen, které změnily svět. Ukázaly nohy, tetování a ovládly mužská povolání

Blesk.cz Proměny Lucie Borhyové: Ze svahu na červený koberec!

Proměny Lucie Borhyové: Ze svahu na červený koberec!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Nejlepší tanečníci podle zvěrokruhu: Býci milují klasický tanec, Lvům sedí latina

Nejlepší tanečníci podle zvěrokruhu: Býci milují klasický tanec, Lvům sedí latina

Další doporučené recepty:

Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filet mignon a fazolový humus
Filet mignon a fazolový humus
Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Filet z candáta se šťouchaným bramborem…
Filety (nejen) se zeleninou
Filety (nejen) se zeleninou
Filety na zelenině - zapečené
Filety na zelenině - zapečené
Filety po italsku
Filety po italsku
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact