• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Filé v lese
Napište svůj komentář k receptu

Filé v lese

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filé v lese
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks filety
    • 300
      g žampiony
    • jíška granulovaná
    • 3
      lžíce hořčice
    • sůl
    • 1
      lžička máslo
    • 3
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme do měkka na olivovém oleji. Podlijeme horkou vodou, přidáme granulovanou jíšku (nebo i čerstvou), vmícháme hořčici, osolíme a uvaříme bešamel.
2
Do zapékací mísy dáme máslo, necháme rozehřát v troubě. Na to položíme filé, zalijeme bešamelem s houbami a zhruba 20 minut zapékáme. Jinak je lépe udělat bešamelu hodně a spíše řidší, je o něj rvačka. Pokud bude řídký moc, je možné ho dozahustit ke konci zapékání. I po konci zapékání by měl mít konzistenci hustší omáčky.
3
Příloha: vařené brambory a brokolice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé s bramborovými placičkami

Filé s bramborovými placičkami

Filé na česneku se sýrem

Filé na česneku se sýrem

Filé s fazolkami

Filé s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 12. 11. 2010 09:55

    1 sůl, zrnko, kilo???????????? Opravdu se toto jídlo skvěle doplňuje s dnešní polévkou v menu :-$ :-$ :-$

  • blanka suarezova | 14. 11. 2009 23:12

    Muzete to take pripravit tak ze opecene file jeste v panvicce zalijete smetenou a nechate chvili podusit az smetana nebo slehacka zhoustne, Ochutite trochou stavy z citronu a hned servirujte.

  • frankovka * | 27. 9. 2008 12:45

    Ahoj všem, právě jsme vylízali poslední zbytky omáčky. Bylo to vynikající, děkuji autorce za inspiraci. Malinko jsem to pozměnil - jako přílohu jsem udělal šťouchané brambory se slaninkou. Všichni jsme si moc pochutnali!:-)

  • Dede . | 13. 4. 2008 20:31

    Pripravila som z pangasa,ktorého som ocitrónovalaa osolila.Šampiňóny som dala na olej s opečenou cibuľou,podusila a podliala nielen vodou ale aj smotanou,pridala horčicu a zapiekla.Bolo to super chválim.

  • Simča Sládková | 27. 2. 2008 20:33

    Lidko my ryby i houby milujeme, tak jsem nemohla odolat..... A bylo ta jediněčné... Já se spíš bála, aby se někdo nezlobil, že se k cizímu receptu "cpu" s fotkou... Ale Ladia říkala, že to nevadí, že ten receprt není můj, že každý nemá třeba možnost fotit. Ahoj, Simča

  • Lidka K. | 18. 1. 2008 19:59

    Simčo, sice pozdě, ale přece - strašně moc díky za doplnění fotografie.

  • Simča Sládková | 23. 4. 2007 22:27

    Super, super, super.... a jelikož "v lese", tak s lesními houbami... Všem to moc chutnalo a posílám i foto.

  • Rudá Sona | 23. 11. 2006 17:55

    Vynikající,dávám 1**

  • Pastis Petite | 23. 11. 2006 16:32

    Je to vynikající! Včera večer jsem to dělala - filé jsem trochu pokropila citronovou šťávou a podle paní Olgy Holnové posypala rozmarýnem. Bála jsem se že 3 lžíce hořčice budou chuťově převládat, ale manžel i děti řekli, že tak dobrou rybu s omáčkou ještě nejedli. Dokonce vylízali pekáč.

  • Anonym | 20. 11. 2006 22:32

    Filé s žampionama proč ne, ale určitě bez tý jíšky (bešamelu).

  • kaz | 24. 9. 2006 14:18

    do základu přidat anglickou slaninu a vynikající....

  • Martina | 5. 3. 2006 16:53

    Vyborne, diky za napad!!!!!

  • Lidka Kábrtová | 31. 1. 2006 16:20

    No, já se přikláním k žampionům a hlívě, hříbky je podle mě lepší dát do italského rizota...

  • Babul | 31. 1. 2006 16:02

    Dost zajímavý recept, jestlipak by to šlo i s hříbkama ?

  • Tereza | 31. 1. 2006 11:42

    Supr jídlo...houby a filé máme moc rádi a tohle nám opravdu chutnalo.

  • Lucka | 30. 1. 2006 10:41

    Super jidlo, omacka sla na dracku... Davam 1+++

  • Olga Holnová | 29. 1. 2006 16:37

    Zaujal mě vtipný název a po vyzkoušení jsme museli s manželem konstatovat, že jídlo je opravdu vynikající - 1*. Dovolila jsem si jen malou úpravu: 1/2 množství žampionů jsem nahradila hlívou ústřičnou a porce rybího filé jsem z jedné strany lehce okořenila mletým rozmarýnem. OLA

  • Anonym | 27. 1. 2006 23:31

    nic moc

  • Anonym | 25. 1. 2006 15:04

    Ryba a houby...mňam...

  • Jiří Dadok | 25. 1. 2006 13:48

    Protože jsme houbaři a vmrazáku máme zásobu z podzimu, použil jsem je místo žampionů - super (asi proto, že jsou aromatičtější). Každopádně je to velká 1

  • Lidka Kábrtová | 21. 1. 2006 09:07

    Díky za pochvalu, tohle jídlo jsem vymyslela jen náhodou. Jinak u nás ho jí i muž, který jinak žampiony nesnáší.

  • Ája | 20. 1. 2006 21:01

    Vynikající! Předčilo to mé očekávání.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Filety Hořčice Jíška Máslo Olivový olej Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Čebureky II.

Čebureky II.

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
21
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
12
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Oblíbená show hledá nové tanečníky: Co se děje ve StarDance?

Oblíbená show hledá nové tanečníky: Co se děje ve StarDance?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Filé s fazolkami
Filé s fazolkami
Filé v alobalu
Filé v alobalu
Filé v alobalu II.
Filé v alobalu II.
Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Filé zapečené s nivou
Filé zapečené s nivou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
  • Recepty.cz
  • Filé v lese
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact