já když dělám salko řezy tak dávám zkaramelizované salko+ tvaroh a to je bašta salko řezy doporučuji vyzkoušt
Tak když se tam dava máslo tak tam necpěte tvaroh,do salka tvaroh to sem ještě neviděla.
No smíchat zkaramelizované salko s tvarohem je hnus!!! To se nedivím, že vám to nejelo. Máslo, je máslo. Kdo chce držet dietu, ať to nepeče!!!
Chtěla bych se zeptat, to kondenzované mléko se svařuje přímo v plechovce?
Takže po vyzkoušení tohoto receptu se také přidávám ke zklamaným,ani extra jednoduchý ani chuťově nás nenadchl.Manžel pravil,že kdyby si dal samotnou tatranku tak si pochutná víc a ušetří mi čas na společnou jízdu na kole.Vyjížďka nebyla a koláč nikdo nemusí.
Musím se přiklonit ke Katce,také jsem o víkendu vyzkoušela a místo másla použila tvaroh,nic moc.Kdybych použila to máslo,tak udělám líp.Ale co,sto lidí,sto chutí :0)
tak jsem o víkendu zkusila a musím bohužel konstatovat, že nic moc.... místo másla jsem dala tvaroh... Sousedce sice moc chutnal a o recept si řekla, ale mě osobně moc nezachutnal...znám lepší....
Já jsem nesolené vyloupané buráky - balíček 200 gr. kupovala v Plusu.
myslíte, že teď někde seženu nesolené buráky? Třeba i vyloupané? Nakupuju jen v Tescu....
Dělala jsem k 1 máji a musím uznat,že tento moučník měl větší úspěch než samotný oběd a to na bramborový salát s pořádnou flákotou nedáme dopustit:o)nugetu jsem dala tu dvoubarevnou a místo 3d tatranek: 2 arašídové horalky a 3 siesty premium.těsta bylo akorát:na klasický plech.
Já dělala na velký plech z této dávky a dobrý.
Katko na velky plech bych dvojitou dávku určitě dala.já pekla v hlubším plechu a těstobylo no tak akorát-nemáme rádi moc vysoké -raději více nádivky:o)))pak to drhne v krku :o)))
Ještě mi řekněte, jak vysoké je asi to těsto, když se upeče. Krém, tady někdo psal, je prý tak 1 cm. Chtěla bych upéct v pátek a přemýšlím, jestli to na klasický plech udělat z dvojité dávky, díky
super,super,super...za jedna
Španě jsem četla a svařila slazený kondenzovaný mlíko. Nepřidala jsem teda už nugetu ať to není super přeslazený. Tatranky jsem použila normální - 3D neměli. Je to moc dobrý, ale s tím slazeným kondenz. mlíkem sladší. Dala jsem proto i míň cukru do korpusu.
Pekla jsem o víkendu, výborný!! Nestíhala jsem, tak jsem použila do krému místo kond. mléka pudink - ze 400 ml mléka a pudink od dr. Oetkera "smetanovo-vanilková příchuť" - ten má opravdu výbornou chuť, mnohem lepší než obyčejný vanilkový. Trochu jsem snížila množství másla, krém byl přesto super. Ochutnala jsem ho před přidáním tatranek a oříšků - jen pudink, máslo a nugeta - a byl přímo luxusní! Určitě ho použiju i do jiné buchty nebo dortu a zkusím i tvaroh podle komentářů. Jinak když jsem dokončila s přísadami dle receptu, byl opravdu výborný, děkuji za inspiraci.
ještě by to chtělo mon cherry :o)to nám taky šmakuje.Ne koláč byl opravdu výborný...jednička.
Skvělé, upekla jsem kolegyním do práce, jen se olizovaly. Mléko jsem uvařila den dopředu, a tak druhý den to byla rychlovka. Díky za výborný recept.Ifka
Taky jsem dělala z pudinku,3Dtatranky jsem nesehnala ani v Tescu ani v Kauflandu,tak jsem použila Siestu Premium.Byla to dobrota,Nutella do krému je dobrý nápad,použiju ho i jinde.Není to ani přeslazené,fakt povedený recept.Za 1!
V Ý B O R N É-jak na chuť tak na oko.Příště se pokusím o foto -tentokrát jsem jaksi nestlihla :o)))
No když je na tohle tolik chvály, tož to prubnu...jelikož budu na čarodejnice hranatá(40) a pořád uvažuji a zkouším co ještě dobrého gratulantům upéct a jaké jim udělat pomyšlení, tak vyzkouším toto. A jestli to dámy nebude dobré, tak budete mít na jazyku ošpici a ještě se Vám bude škytat....:-)))))))))
Pekla jsem v sobotu, opravdu úžasné, nepřeslazené. Krém jsem dělala s neoslazeným vanilkovým pudinkem. Dají se také použít sušenky Lina, jsou podobné 3D Tatrankám. Jen piškot se mi zdál nižší, příště asi přidám 1 vejce i ostatní ingredience.
Markéto jsem ráda, že chutnalo. Já to jednou zkusila u nějaké jiné buchty a příjde mi to takové odlehčené a není to tak přeslazené.Já tvaroh mám v lednici stále, jelikož hodně peču.
Paní Hanko nedalo mi to a upekla jsem znova-jen s tím že jsem dala do té náplně místo másla tvaroh(klasický v kosce)a jak říkáte je to žůžo :o))díky za tip.
dcérka si vyžádala tento recept,tak jsem dnes prubla a samááá chvááála.Moc děkuju.máte moc dobré recepty....
Pudink jsem uvařila klasicky - z jednoho sáčku a půl litru mléka, jen jsem ho neosladila. Po vychladnutí jsem ho smíchala s určeným množstvím (200g) másla, Nutelou a dezertkami. Řezy jsem dělala na takový ten klasický větší plech a vrstva krému byla tak asi kolem 1 cm, pokud by chtěl někdo krému víc, musel by uvařit ty pudinky asi dva. Paní Hano, ten tvaroh do náplně mě zaujal, příště asi vyzkouším.
Prosím,jakou má mléko po uvaření konzistenci,děkuji.
Zkuste do náplně místo másla - tvaroh. Je to úžasnýýýý.
jo, s tim pudinkem by mě to taky zajímalo Oli, kolik mléka na kolik pudinku?
Dělala jsem kolegyni z práce k narozeninám a měli opravdu obrovský úspěch.Recept jsem si ale nechala jako tajný :o)))díky moc...
Chci se zeptat. Když místo mléka použiji pudink, v jakém poměru ho mám uvařit? Díky.
Chci se zeptat. Když místo mléka použiji pudink, v jakém poměru ho mám uvařit? Díky.
Mléko vařím hodinu, stačí to.
řezy měli opravdu moc velký úspěch.dávám jedničku.dělala jsem přesně podle receptu.
Ferrero Rocher jsem o Velikonocích vyzkoušela, místo kondenzovaného mléka jsem uvařila pudink, krém byl krásně jemný, místo Tatranek jsem použila Siestu Premium, navrch jsem dala čokopolevu a nemělo to chybu. Recept není náročný na šikovnost a je opravdu dobrý.
Paní Markéto,moc velká chvála.Koláč byl výborný...ukládám.
Anonyme jak vypadá ta omáčka??popř.kde bych jí měla hledat??
U nás ho mají i v plechovkách (např. v Plusu).
Katko koukám na to a je to v plechovce a nadpis to máTatra Grand 9 % neslazené mléko.No nechala jsem ho vařit asi 2 hodky klasicky jako slazené kondenzované mléko.já vařím v papiňáku.Pokud chcete kupte to obyčejné kon.slazené.Nic tím určitě nezkazíte.
Markéto, prodává se to neslazené mléko v plechovce? Nebo jak ho svařujete 2 hodiny, v papiňáku? U nás ho mají jen v papírové krabičce.
Vyzkousejte tu karamelovou omacku z Intersparu
Tak mě napadlo, že by se mohl najít nějaký výrobce toho mléka, aby se nemuselo 2 hodiny vařit a prodávat ho už takto připravené třeba i přiměřeně přiměřeně dražší.
Vypadá to opravdu úžasně, už se mi sbíhají sliny. Určitě v nejbližší době vyzkouším.
Použít můžete i slazené,já měla doma jen neslazené(dáváme ho pejskovi :o) )tak jsem to sním zkusila karamel to nebyl,ale zhoustlo dost.a výsledek nebyl tak sladký.3d tatranky josu od značky opavia -celomáčené čokoládou sypané oříšky ale použít se dají jakékoliv oříškové.
Taky by mě zajímalo, jak se to neslazené kondenzované mléko svaří...má z toho být karamel? 3D tatranky-to je přímo název (jako třeba čokotatranky), jsou myslím celé polité čokoládou a navrchu jsou ještě oříšky.
prosím prosím co jsou to 3D tatranky? DěkujiIvana
Když je to kondenzované mléko neslazené co se s ním stane při vaření? Když tam není cukr tak nemůže zkaramelizovat!?
Vendulo, neslazené kondenzované mléko - Tatra.
No bomba ferrero můžem :o)))tohle bude alespoň levnější variace:o)vyzkoušíme....
Jen jsem viděla název, hned mě napadlo, že je to Markéto od Tebe. Ukládám a zkusím.
vypadá to zajímavě-chtěla bych vyzkoušet,jen mě zarazilo to kondenzované mléko-ono se prodává i neslazené??děkuji za odp.