Pórek nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody. Přidáme fazole, osolíme, opepříme podle chuti a vaříme doměkka. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji toastový chléb nakrájený na kostičky a nakonec ho přidáme do polévky.
2
Pro zjemnění můžeme přidat lžíci zakysané smetany a pro výraznejší chuř trošku chilli. Ingredience jsou tak na 1 porci, polévka je vydatná a zastoupí celý oběd.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Honza Samec
|15. 11. 2011 17:11
Takže dobrý den, sem to jááá , říkám si Honza Samec První věc co bych chtěl zmínit je, že s paní absolutně nesouhlasim ) Myslím si že já a paní JAnča, máme úplně odlišný názor na svět. Vlastně mě pani Janča nezajímá, ani nevím proč vám to píšu Mezi mé záliby patří stříhání papírových vloček, stavění papírových parníčků )) Prostě všechny zábávné hry pro důchodce S mým vnukem sem jednou zkoušel tkaovej ten brejkdenc. Tenkrát sem se léčil kurňa dlouho Ale teď K VĚCI, NESNÁŠÍM POLÉVKY. Tak proč tu trávíte čas komentováním polívek ? S pozdravem HOnza Samec ))
Janča
|19. 10. 2010 18:23
Moc dobrá.
Toycat
|16. 10. 2010 19:31
Pórku jeden celý (velký), fazolí 2 plechovky Heinz bílé v tomatu. Smetanu zakysanou celou 12% (na cca 4 litry polévky). Přidal jsem ještě cca 2-3 špetky majoránky a cca 1 dl mléka pro zjemnění. Místo toastového chleba na oleji jsem chleba dělal v toastovaši, aby to nebylo tak mastné. Jinak můžu doporučit, je to mňamka a není to klasika, takže změna chuti potěšila.