• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fazole mungo s citrónem
Napište svůj komentář k receptu

Fazole mungo s citrónem

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazole mungo s citrónem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      miska mungo - klíčky 3-4 lžíce v suchém stavu
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 0,50
      lžička česneková pasta
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      hrst sezam pražený - na posypání
    • 1
      lžíce koriandr sekaná nať
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Mungo naklíčíme do délky klíčku cca 1 cm, nebo použijeme hotový koupený polotovar. Opražíme nasucho sezamové semínko. Smícháme suroviny na salát, posypeme sezamem.
2
Česneková pasta (na 1 skleničku od dětské výživy): 2 palice česneku rozebereme, česnek utřeme s 2 lžičky mořské soli. Naplníme skleničku, dolijeme olivovým olejem, promícháme. Skladujeme v lednici. Používáme místo česneku do salátů apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Naklíčené mungo fazole

Naklíčené mungo fazole

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Cuketové těstoviny s ricottou a citronem

Cuketové těstoviny s ricottou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Růžičková | 4. 3. 2010 23:37

    Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

  • Olga Růžičková | 4. 3. 2010 23:37

    Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

  • MartinV | 18. 8. 2007 17:22

    Věro, díky za tip, určitě vyzkouším... A do jedné várky přidám i koriandr, ten to jistě nezkazí :-)

  • Věra z DC | 31. 7. 2007 10:22

    Martine, pokud máte možnost pěstovat česnek, je vynikající pasta ze zelených pomletých česnekových výhonků. Dělám pokud to vyjde každým rokem. Pasta je jemnější než z česneku. Na Váš recept jsem se dostala, protože mám právě v lednici namočené mungo, které pak nechám při pokojové teplotě doklíčit. Díky za vaše zdraví prospěšné recepty :-))

  • MartinV | 2. 6. 2007 18:59

    Erinko, česnekovou pastu dělám alespoň ze 4 palic česneku, nikdy nevydržela déle než 1/4 roku; prostě když mám moc česneku a zkazil by se tak ho takto předzpracuji. Pokud povrch ve skleničce zalijete olivovým olejem, určitě v lednici vydrží 1 rok.Adzuki fazole se narozdíl od munga mají vařit. Jinak jsou výborné vařené adzuki pomleté s křenem, anebo utřené s česnekovou pastou.

  • Erinka | 15. 5. 2007 20:33

    Mungo mi chutná jako hrášek, nespetla jste si to s adzuki? :-)Martine, jak dlouho Vám vydrží ta česneková pasta?

  • Lidka Kábrtová | 31. 1. 2007 10:24

    Naklíčené mungo je moc dobré, chutná jako oříšky, doporučuji :-)

  • MartinV | 31. 1. 2007 01:44

    Mungo používám syrové. Ač je to luštěnina, mungo se vařit nemusí. Je ideální ke klíčení, stejně jako neloupaná červená čočka při pokojové teplotě naklíčí do 2 dnů. Nic proti tepelné úpravě, pouze mi přijde líto „živé mungo“ upalovat :-) Jde o zvyk; salát sám o sobě je výrazný a osvědčil se k čerstvým chlebovým plackám.

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:40

    Mungo používáte syrové? Já ho někdy 1 minutu orestuji na oleji, má pak jemnější chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česneková pasta Citronová šťáva Koriandr Mungo - klíčky Olivový olej Sezam Sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

28
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Fazole mungo s citrónem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact