• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Farní tajemství - dort
Napište svůj komentář k receptu

Farní tajemství - dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farní tajemství - dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 6
      ks žloutek
    • 6
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička káva
    • 120
      g vlašské ořechy
  • Náplň:
    • 0,25
      l smetana pochoutková
    • 100
      g moučkový cukr
    • 130
      g vlašské ořechy
    • borůvky
    • maliny nebo jiný kompot
    • 2
      ks šlehačka
    • čokoláda na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme kávu, ořechy, sníh. Vlejeme do vymazané formy a upečeme. Po upečení vychladlý dort překrojíme na 2 části, pokapeme šťávou z kompotu, poskládáme ovoce a dáme náplň.
2
Na přípravu náplně vymícháme pochoutkovou smetanu s cukrem a pomletými ořechy. Navrch dortu dáme šlehačku a nastrouhanou čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Pospíšilová | 10. 12. 2007 06:07

    Místo mouky jsou v těstě oříšky, těsto je mnohem chutnější a navíc krásně voní :)

  • Bepela | 9. 12. 2007 15:29

    žádná mouka se tam nedává?

  • Anonym | 7. 12. 2007 12:42

    Ano, můžete, také v ní tento dort peču.

  • Jana Š. | 7. 12. 2007 10:54

    Může mi, prosím, někdo poradit, v jak velké formě se dort peče? Mohu použít formu průměr 26cm?

  • Anonym | 7. 12. 2007 10:02

    Znám recept dlouho, je podle Kamily Magálové a je výborný !!

  • Helli | 6. 12. 2007 15:08

    Podľa mňa, pochúťková smotana je kyslá smotana(zakysaná)

  • Andra | 6. 12. 2007 14:07

    Pochutkova smotana sa hovori kyslej smotane.

  • Zlatica | 6. 12. 2007 13:16

    Nie som autorkou, ale mám tento recept. Smotana sa dáva kyslá, hustá. Najlepší je múčnik na 2. deň , ak vydrží.

  • Jana z VM | 6. 12. 2007 12:10

    Taky jsem přemýšlela, co znamená v názvu receptu to "dost" a pak mně došlo, že je to překlep a patří "dort"¨:o)

  • Anonym | 6. 12. 2007 11:43

    vELICE ZAJÍMAVÝ RECEPT!! NEJSEM AUTOR RECEPTU,ALE JE TO ZAKYSANÁ SMETANA :-))PS

  • Marie Pospíšilová | 6. 12. 2007 11:18

    Podle způsobu přípravy bych řekla, že pochoutková smetana je vysokotučná kysaná smetana (15-18%).

  • mia | 6. 12. 2007 11:15

    ani mě a že vařím už hezkých pár let,nic pochoutková smetana nenapovídá, panečku, to je hádanka:-)

  • Lusinda | 6. 12. 2007 11:12

    Nejsem sice autor,ale je to zakysaná smetana,přímo se jmenuje pochoutková,zelený kelímek,výrobce Olma.

  • Anonym | 6. 12. 2007 10:22

    Zdravím, můžete mi prosím říct, co je to pochoutková smetana? Děkuji.

  • Jana z VM | 6. 12. 2007 10:13

    Recept mě doslova nadchl. Chci se zeptat - ta pochoutková smetana je zakysaná, nebo jaká? Chtěla bych dort vyzkoušet, tak ať mám jasno. Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Borůvky Čokoláda Káva Maliny Moučkový cukr Šlehačka Smetana Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený králík

Smažený králík

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Celerák na plech
Celerák na plech
12
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
11
Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky
Křehké bramborové…
10
Křupavé kapustové chipsy se sýrem
Křupavé kapustové chipsy…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Farní tajemství - dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact