Řízky naklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí, kysanou smetanou, položte slaninu a celé vejce. Zamotejte a připevněte párátky. Rozpalte olej a zprudka opečte. Poté podlijte trochou vody a duste 20 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|30. 7. 2009 13:20
Michaela, nebudem sa opakovať po Zorke, ale bohužiaľ, ak sa vám urobili hrudky, je to vaša chyba. Solamyl sa rozmieša vo vode, nesmú zostať hrudky, úplne na hladko a zahustí sa pokrm. Môžem vám povedať, že rozmiešať solamyl v tekutine ide oveľa ľahšie ako rozmiešať múku.
Zora Manasová
|30. 7. 2009 11:12
Michaela, ale to nie je chyba solamylu. Vyhýbam sa zahusťovaniu, ale ak už musím, tak jedine solamylom, a hrudky som nikdy nemala. Treba ho poriadne rozmiešať vo vode a pri pridávaní jedlo stále miešať, hrudky potom nemôžu byť. Pekný deň.
Michaela Linhartová
|30. 7. 2009 10:57
Paní Terezo, dělala jsem podle vás... zahustila jsem solamylem a měla jsem z toho hrudky :-(. Příště zkusim zahusti moukou.
Tereza J.
|3. 5. 2009 19:04
Martuška, ja som si dala poradiť od autorky a podávala s americkými zemiakmi)) A zeleninkou)) Bolo to fakt výborné.
Marta Kropáčová
|3. 5. 2009 09:34
Krome te kysane smetany je delam stejne,akorad si uvarim o 1-2 vajicka vic,ktere nakonec nasekam do vznikle stavy.S brambor.kasi a nejakym salatem,skvele.
Tereza J.
|3. 5. 2009 06:22
Závitky sú skutočne rýchle, ale aj veľmi chutné. K tej múke, po príprave by som povedala, že je to tak ako vraví Vierka, tá omáčka by trocha chcela zahustiť, ale ja som použila nie múku, ale solamyl. Dávam 1, a fotka bude nasledovať. Díky za recept. V jednoduchosti je krása))
misulek
|7. 3. 2008 07:48
Mouka je tam na obalení zábitku před pečením.
Věra N.
|18. 2. 2008 12:34
Recept jsem sice nepsala, ale dle mého názoru na obalení závitku před jeho opečením.
Věra z Dc
|18. 2. 2008 08:12
Pokud tomu dobře rozumím, tak moukou bych zahustila vzniklou omáčku ?!