• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Étonnant jablkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Étonnant jablkový koláč

autor: Annalise
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Étonnant jablkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,80
      hrnek mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,75
      balení prášek do pečiva
    • 130
      g hera
  • K pokladení
    • 3
      ks jablka velká
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, cukr a rozpuštěné máslo a vymícháme jemnou drobenku.
2
Odebereme asi tak 2 hrnky stranou. Do zbytku vmícháme žloutky, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a ušlehaný sníh z bíků. Důkladně prošleháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáček (já používám 30x23, výška pekáče 5 cm).
3
Jablka oloupeme a nastrouháme na větší plátky. Poklademe jimi těsto, ale ne úplně ke kraji, aby se nepřichytly a posypeme skořicí (dle chuti).
4
Nakonec posypeme celý povrch zbylou drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě, 35-40 minut při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blatnicka | 19. 8. 2014 09:39

    Výborný moučník. Upečeno snad už 3x. Použila jsem domácí sádlo (nebojte se toho nebo dejte půl na půl). Ubrala jsem cukru něco kolem 3/4 hrnku. Použila jsem švestky a do drobenky přidala trochu mletého máku a nemá to chybu:-). Kypřící prášek dávám bez fosfátů ze zdravé výživy.

  • helenka1995 | 1. 8. 2014 22:08

    koláč sem vyzkoušela a je moc dobrý všem chutnal a když sem ho děla po druhé tak sem tam místo jablek jsem dala švestky a taky byl moc dobrý děkuju za recept ;-)

  • Šárka | 25. 1. 2013 11:46

    Odměřování na hrnky je naprosto běžná věc. Osobně to mám mnohem raději než na váhu, nemusím žádnou vytahovat a následně umývat :D A i v případě "zvětšování velikosti" pečeného produktu mi to přijde mnohem snazší. Prostě vezmu větší hrnek a v rámci přímé úměry pak dám i ostatních ingrediencí o trochu víc, třeba místo 2 vajíček 3 atd. No a řešit tu co to je 5/6 .. a jak to odhadnout v hrnku? To si snad děláte legraci ;-) Jinak buchta se povedla a je výborná. Jen příště udělám tu drobenku víc máslovou, máme rádi víc hrudkovatou a křupavější.

  • Jarka O. | 20. 1. 2009 14:23

    Je přece nepsané pravidlo, že hrnkem v receptech je myšlený obyčejný 1/4 l hrnek na čaj. Pokud není uvedeno jinak (třeba u receptů na chleba z pekárny, tam je hrnek 200 ml). Z hrnkových receptů jsou sepsané celé kuchařské knihy a všude je bráno 1/4 l.

  • Di - | 20. 1. 2009 13:28

    To máte pravdu, ale na jak velký hrnek přijdou 3 jablka, 130 g másla a 1 vanilkový cukr? V poměru k dalším surovinám se bude těsto dost lišit, jestli použijeme půllitrák nebo šáleček na kávu.

  • Ladislav Dorazin | 20. 1. 2009 11:12

    No, to měření... je to fakt na prd.5/6 kdo to má přepočítávat, že? Když je to na hrnky, tak bych taky už příště psal v hrncích. Ono je jedno, jak velkých, aspoň myslím, ale aby to nebyl jeden půllitrový a jeden dvoudecový.Myslím tím, jeden typ hrnku. Když bude větší tak bude větší koláč, když menší, dáme si menší plech. Recept se mi moc líbí.

  • Simča Sládková | 19. 1. 2009 15:14

    Ježíš - tak se chci tvářit chytře a dopadne to takto blbě - jistě, 5/6 je prostě "necetý hrnek" :-). No já už to tu párkrát psala - lidi, piště v gramech a mililitrech!!! Pokud by VŠE bylo na hrnky, pak budiž, ale jakmile je tam uvedeno "2 vejce", pak už je rozdíl, zda použijeme hrnek 0,5 litový, nebo 2dl... A také velikost balení se měn (nebo může být v různých zemích různé)í, takže hodnoty "půl balíčku" a pod. není optimální.... Di, děkuji za opravu :-). Simča

  • Di - | 19. 1. 2009 06:13

    To udávání množství na hrnky, není-li na počátku stanovena velikost hrnku, je trochu ošidné. Pokud je navíc udáno množství tuku váhově, tak stěží určímě ten správný poměr. Jinak se Simčo omlouvám, ale zaměnila jsi čísilka - 5/6 je celý hrnek bez 1/6. Ale kdo to má takto vyměřovat!

  • Simča Sládková | 18. 1. 2009 23:36

    no 5/6 je 1 celý a 1/6... ale je to dost divně udávané množství.....

  • Kája * | 18. 1. 2009 18:40

    5/6 hrnku mléka - jak tomu mám rozumět? Poradí mi někdo? Děkuji.

  • Anonym | 4. 6. 2007 22:48

    mnaaaaaam

  • Airan | 4. 6. 2007 12:16

    Ten kolac znam a rada delam (jen pouzivam velky pakac 28x35cm - mam rada nizke kolace, ale to je muj problem:-) V obdoby jablek je to bezvade, misto slehacky se muze dat na jeste teply kolac zmrzlina, to kdyz se nemuzete dockat az vystidne poradne:-))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Jablka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Domácí pizza I.

Domácí pizza I.

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

58
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
22
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Eskymo
Eskymo
Eskymo řezy
Eskymo řezy
Eton Mess
Eton Mess
Excelentní Cheesecake
Excelentní Cheesecake
Excelentní zážitek
Excelentní zážitek
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové muffiny
  • Recepty.cz
  • Étonnant jablkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact