• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušený hříbkový bůček
Napište svůj komentář k receptu

Dušený hříbkový bůček

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřový bůček libový, bez kosti
    • sádlo nebo olej
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 350
      g mražené houby nebo čerstvé, cca
    • 1
      ks česnek -palička
    • 1
      snítka rozmarýn
    • vývar dle potřeby
    • jíška , je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.

RADA: Jak uchovat maso bez mražení

2
Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova, pak přidáme z obou stran osmažit připravené plátky bůčku. Přidáme nasekaný česnek (množství se nebojíme, dušením se ostrá chuť změní na jemnou, velmi lahodnou), rozmarýn dle chuti a promícháme. Přidáme houby, buď zmrazené nebo čerstvé, předem pokrájené, spařené a scezené. Podlijeme cca 250 ml vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni nebo v troubě doměkka, za občasné kontroly a případného podlití.

RADA: Maso se zlatavou kůrkou

3
Když máme maso měkké, vyndáme vyvařenou větvičku rozmarýnu a můžeme dušený hříbkový bůček podávat. Do výpeku můžeme například rovnou nasypat vařené noky a promíchat. Pokud chceme více šťávy, třeba ke knedlíkům či chlebu, vyndáme maso stranou, šťávu dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou jíšky, necháme krátce provařit, dochutíme solí, pepřem a podáváme. Zkrátka každý dle své chuti :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní bůček

Pivní bůček

Pečený bůček

Pečený bůček

Vietnamský bůček

Vietnamský bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Oběd Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Jíška Mražené houby Pepř mletý Rozmarýn Sádlo Sůl Vepřový bůček Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Housky

Housky

Bublanina II.

Bublanina II.

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

11
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
10
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
9
Brusinková vodka
Brusinková vodka
9
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
9
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Divoká domácnost Burešové a Forejta: Doma mají vlastní zoo!

Divoká domácnost Burešové a Forejta: Doma mají vlastní zoo!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Další doporučené recepty:

Dušené zelí se salámem
Dušené zelí se salámem
Dušený hrášek
Dušený hrášek
Dušený hrášek s volským okem
Dušený hrášek s volským okem
Dušený kapr na šalvěji
Dušený kapr na šalvěji
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák babičky Schwarzové
  • Recepty.cz
  • Dušený hříbkový bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact