• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zelí s řepou - sladkokyselé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g zelí hlávkové
    • 300
      g červená řepa
    • 150
      g cibule velká, cca
    • olej , sádlo nebo jemně pokrájený špek
    • sůl
    • drcený kmín
    • cukr krupice
    • ocet
    • brambory jemně nastrouhaný nebo špetka hladké mouky, je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku či drobně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené hlávkové zelí, ochutíme zhruba lžičkou soli, půl lžičkou drceného kmínu a promícháme. Pod poklicí necháme na mírném ohni maličko povadnout. Podlévat není nutné.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

2
Přisypeme na tenké nudličky pokrájenou nebo nastrouhanou (na velkých slzách struhadla) řepu, přidáme cukr dle chuti (cca lžíci, lžíci a půl), ocet (cca lžíci) a promícháme se zelím. Opět dusíme na mírném ohni, pod poklicí. Podlévat není třeba, zelenina pustí dostatečné množství šťávy na krátké podušení.

RADA: Jak nakrájet zelí?

3
Je-li třeba, dochutíme solí, cukrem, octem. Pokud máme v zelí ještě hodně tekutiny, postačí přistrouhat trošku syrové brambory nebo opravdu maličko (špetka) zaprášit moukou a nechat vše ještě krátce podusit.
4
Podáváme všude tam, kde bychom podávali klasické dušené zelí (cuketu, dýni, celer, řepu, patizon...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí s paprikami

Dušené zelí s paprikami

Mrkvové zelí

Mrkvové zelí

Alsaské zelí

Alsaské zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Oběd Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená řepa Cibule Cukr krupice Drcený kmín Ocet Olej Sůl Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

129
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
114
Virgin mojito
Virgin mojito
96
Kotlety se sýrovohořčičnou náplní
Kotlety se…
81
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
72
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Syn (13) Abbasové a Kocába: Vzdoruje otci!

Syn (13) Abbasové a Kocába: Vzdoruje otci!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí s paprikami
Dušené zelí s paprikami
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s vinnou klobásou
Dušené zelí s vinnou klobásou
Dušené zelí se salámem
Dušené zelí se salámem
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact