• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové v zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené vepřové v zelí

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené vepřové v zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec nebo libový bůček
    • 1,50
      kg bílé zelí
    • 2
      kelímek zakysaná smetana 1-2
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce hladká mouka na jíšku

Postup přípravy receptu

1
Maso osolíme, okmínujeme a dáme na rozpálený olej opéci. Opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.
2
Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu.
3
Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze zelí a nakrájíme na plátky. Do zelí zavaříme jíšku a necháme ho chvilku povařit.
4
Nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem.
5
Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí s paprikami

Dušené zelí s paprikami

Dušené zelí

Dušené zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • A.Kurazsova | 28. 10. 2012 14:22

    Velikanska dobrota!

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 11. 3. 2011 14:12

    dneska jsem si nejenom já pochutnala...připomělo mi to trošku zadělávanou kapustu,ale naprosto labůžo...ještěže zůstalo zelíčko i na zítřek..hned jedu přikoupit knedlík a prejt :-)

  • vendula m. | 31. 10. 2009 18:24

    nemela jsem bile zeli, tak jsem to pripravila z cerveneho a byla to basta :-) dekuji za recept, je to za 1 :-)

  • Jana H. | 19. 5. 2008 14:57

    Ivo, moc děkuji, pochvala vždycky potěší. Jana H.

  • Ivana Samcová | 19. 5. 2008 14:17

    Jediné, co můžu napsat, je VYNIKAJÍCÍ! Moc nám to chutnalo, zelí je prostě skvostné. Paní Jano, velký dík za recept. Ivana

  • Andrea Andrea | 14. 9. 2007 13:48

    Právě jsme dojedli tuhle óóóbr dobrotu. Moc jsme si pochutnali a paní Janě dáváme celá rodinka za 1!

  • Martina S. | 15. 4. 2006 13:50

    Dnes jsme měli k obědu a velmi jsme si pochutnali.

  • Anonym | 28. 11. 2005 09:13

    Je to moc dobré.. Dělám to stejně, akorát maso krájím na kousky.. Ale jinak je to moc dobré..

  • Ivana Samcová | 30. 8. 2005 19:16

    Díky za vysvětlení. Určitě to zkusím, vypadá to moc chutně.

  • Jana H. | 28. 8. 2005 18:53

    Ivčo, připravuji to na plotně. Maso pěkně opéct do zlatova na tuku, pak trochu podusit. Do většího hrnce dát nakrájené zelí a do toho přidat podušené maso i s výpekem, podlít trochou vody, pokud je to nutné, a nechat dusit do měkka. Dál podle receptu. Dělala jsem když jsme měli návštěvu a moc jí to chutnalo. Tak doufám, že i Vám to bud stejně chutnat. Je to zas jinak dělané zelí. Musí se počítat s tím, že zelí je brzy hotové. Jana H.

  • Ivana Samcová | 28. 8. 2005 12:59

    Prosím o vysvětlení, jídlo se připravuje na kamnech nebo v troubě? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Koprová omáčka se žampiony
Koprová omáčka se…
13
Budapešťská pomazánka
Budapešťská pomazánka
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a…
Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové v zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact