• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

autor: JirikD
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: 165 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks hovězí líčka
    • mořská sůl
    • pepř mletý čerstvě
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      ks celer menší
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 2
      ks cibule nakrájené nadrobno
    • 2
      stroužek česnek nakrájené nadrobno
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      l červené víno
    • 700
      ml hovězí vývar
    • 4
      lžíce máslo vychlazené, nakrájené na kostičky
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 12
      ks čerstvé žampiony
    • 1
      lžíce petrželová nať hladkolistá

Postup přípravy receptu

1
Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do hrnce nasypte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahněte ji dozlatova. Pak přidejte cibuli a česnek a opékejte do červena. Přidejte celé divoké koření, tymián, rozmarýn a rajský protlak a míchejte ještě asi minutu. Zalijte vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží na třetinu (trvá to asi 30 minut).
2
Vraťte do hrnce opečená líčka, zalijte je vývarem. Přiklopte a dejte je dusit do trouby předehřáté na 140 stupňů asi 2 hodiny doměkka. Poté líčka vyndejte na talíř a omáčku přeceďte přes jemné síto. Dotáhněte solí, pepřem, případně lehounce oslaďte, aby omáčka získala ještě lepší chuť. Těsně před podáváním do horké omáčky zašlehejte 2 lžíce másla.
3
Na 2 lžících másla zprudka opečte žampiony dozlatova, osolte a opepřete a posypte nasekanou petrželkou.
4
Podávejte s bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb s bramborovou kaší

Chléb s bramborovou kaší

Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou

Losos v koprové marinádě s…

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JakubP | 3. 9. 2016 12:14

    Vyzkoušel jsem, super recept, jen místo kaše jsem udělal šťouchačky s pórkem. Všem to moc chutnalo <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Čerstvé žampiony Červené víno Česnek Cibule Cukr krupice Hovězí líčka Hovězí vývar Máslo Mořská sůl Mrkev Nové koření Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželová nať Rajský protlak Rozmarýn Snítka tymiánu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

58
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka
52
Dýňové pudinkové řezy
Dýňové pudinkové řezy
39
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
39
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v…
34
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact