• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená červená řepa / zelí z řepy
Napište svůj komentář k receptu

Dušená červená řepa / zelí z řepy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g červená řepa oloupaná
    • 1
      ks cibule větší
    • olej nebo sádlo
    • sůl
    • drcený kmín dle chuti
    • ocet dle chuti
    • cukr krupice dle chuti - nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka dle stáří řepy 20-30 minut. Podlévat většinou není nutné, řepa si sama pustí vodu, ale pokud je třeba, použijeme trochu vývaru či vody.
2
Jestliže máme rádi výraznější sladkokyselou chuť řepy, přidáme i trochu cukru a poté i více octa. Jestliže chceme řepě zachovat její "gró", po podušení dle chuti přidáme jen trošku octa.
3
Stejně tak je to i se zahuštěním. Buď necháme řepu čistě jen ochucenou a bez zahušťování, nebo můžeme nakonec zaprášit troškou hladké mouky, kterou ještě s řepou krátce provaříme. Zahustit můžeme také jemně nastrouhanou bramborou, kterou budeme dusit společně s řepou.
4
Recept na zelí z červené řepy jsem včera zaslechl v Prostřeno, které jsem měl puštěné jako zvukovou kulisu při vaření večeře a divil jsem se, že na Recepty.cz ještě není. U nás je velice oblíbené, někdy i více než klasické dušené zelí a tak jsem neváhal a...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pentelka | 5. 12. 2016 11:25

    Výborný recept na červenou řepu i pro ty, kteří ji jinak nemají rádi.

  • Nada | 5. 10. 2016 20:50

    Vyborna priloha <3 Vrele doporucuji <3

  • Andrea | 1. 2. 2016 10:24

    Kdo jí jednou ochutnal, chce jí pořád!!!!!!!!!

  • Urbánková | 4. 11. 2015 08:22

    To nemá chybu! Děkuji za recept :-))

  • Silva | 7. 10. 2015 18:42

    Zkuste ještě zakapnout červeným vínem, nechat zkaramelizovat cukr a kdo má rad, rozinky! Výborná zalezitost :)

  • Dana | 10. 9. 2015 20:11

    Ze zelí z řepy jsem nadšená. Oblíbila si ho celá rodina naše rodina a v neděli jsem ho dělala dokonce i k řízkům a nemělo to chybu. Vřele všem dopručuji, je vynikající.

  • atom | 20. 7. 2015 20:41

    casove bych rekl ze je rychlejsi nez zeli a o chuti se neda ani polemizovat, proste luxus

  • Katka | 18. 6. 2015 19:24

    Fantazie <3. Prudce jedlá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Řepa Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Bezmasá jídla Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cibule Cukr krupice Drcený kmín Ocet Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Červená řepa - sterilovaná
Červená řepa -…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025: Schovaný Preiss a provokace od Hanuše!

Ceny Thálie 2025: Schovaný Preiss a provokace od Hanuše!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Duo buchty
Duo buchty
DUO řezy
DUO řezy
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a…
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
  • Recepty.cz
  • Dušená červená řepa / zelí z řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact