• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená červená řepa / zelí z řepy
Napište svůj komentář k receptu

Dušená červená řepa / zelí z řepy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g červená řepa oloupaná
    • 1
      ks cibule větší
    • olej nebo sádlo
    • sůl
    • drcený kmín dle chuti
    • ocet dle chuti
    • cukr krupice dle chuti - nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka dle stáří řepy 20-30 minut. Podlévat většinou není nutné, řepa si sama pustí vodu, ale pokud je třeba, použijeme trochu vývaru či vody.
2
Jestliže máme rádi výraznější sladkokyselou chuť řepy, přidáme i trochu cukru a poté i více octa. Jestliže chceme řepě zachovat její "gró", po podušení dle chuti přidáme jen trošku octa.
3
Stejně tak je to i se zahuštěním. Buď necháme řepu čistě jen ochucenou a bez zahušťování, nebo můžeme nakonec zaprášit troškou hladké mouky, kterou ještě s řepou krátce provaříme. Zahustit můžeme také jemně nastrouhanou bramborou, kterou budeme dusit společně s řepou.
4
Recept na zelí z červené řepy jsem včera zaslechl v Prostřeno, které jsem měl puštěné jako zvukovou kulisu při vaření večeře a divil jsem se, že na Recepty.cz ještě není. U nás je velice oblíbené, někdy i více než klasické dušené zelí a tak jsem neváhal a...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pentelka | 5. 12. 2016 11:25

    Výborný recept na červenou řepu i pro ty, kteří ji jinak nemají rádi.

  • Nada | 5. 10. 2016 20:50

    Vyborna priloha <3 Vrele doporucuji <3

  • Andrea | 1. 2. 2016 10:24

    Kdo jí jednou ochutnal, chce jí pořád!!!!!!!!!

  • Urbánková | 4. 11. 2015 08:22

    To nemá chybu! Děkuji za recept :-))

  • Silva | 7. 10. 2015 18:42

    Zkuste ještě zakapnout červeným vínem, nechat zkaramelizovat cukr a kdo má rad, rozinky! Výborná zalezitost :)

  • Dana | 10. 9. 2015 20:11

    Ze zelí z řepy jsem nadšená. Oblíbila si ho celá rodina naše rodina a v neděli jsem ho dělala dokonce i k řízkům a nemělo to chybu. Vřele všem dopručuji, je vynikající.

  • atom | 20. 7. 2015 20:41

    casove bych rekl ze je rychlejsi nez zeli a o chuti se neda ani polemizovat, proste luxus

  • Katka | 18. 6. 2015 19:24

    Fantazie <3. Prudce jedlá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Řepa Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Bezmasá jídla Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cibule Cukr krupice Drcený kmín Ocet Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

45
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
45
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
41
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
35
Risotto s medvědím česnekem
Risotto s medvědím…
34
YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Duo buchty
Duo buchty
DUO řezy
DUO řezy
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a…
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
  • Recepty.cz
  • Dušená červená řepa / zelí z řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact