• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dunajské vlny s třešněmi
Napište svůj komentář k receptu

Dunajské vlny s třešněmi

autor: Emílie M.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dunajské vlny s třešněmi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 250
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 375
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 20
      g kakao
    • 2
      ks kompotované třešně
  • krém
    • 120
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks citronová šťáva šťáva z 1/2 citronu
  • poleva
    • 400
      g čokoláda na vaření
    • ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh. Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a mléka, Přidáme zbylý sníh, mouku a spráškem do pečiva a polovinu zbylého mléka.
2
Asi 2/3 těsta rozetřeme na pekáč vyložený pečícím papírem, do zbylého těsta vmícháme kakao a zbytek mléka. Tmavé těsto rozetřeme na světlé a zatlačíme třešně. Pečeme při 160°C asi 45 minut.Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
3
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr, a šťávu z citronu. Krém rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout.Ve vodní lázni necháme rozpustit ztužený tuk. Přidáme na kostky rozlámanou čokoládu. Jakmile se rozpustíme nalijeme na krém a necháme ztuhnout nejlépe do 2. dne
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Orina
    Orina | 4. 7. 2014 14:39

    Výborná, hodně sytá záležitost. :-) Na krém jsem dala méně másla, ani ne polovinu udávaného cukru, dva tvarohy a i tak to bylo sladké až až. Doporučuji do krému nezapomenout ten citron, dodá tomu supr chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda na vaření Hera Hladká mouka Kakao Kompotované třešně Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

13
Krtkův dort
Krtkův dort
13
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
12
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
12
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
10
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Důlkové koláčky
Důlkové koláčky
Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Dunajské vlny
Dunajské vlny
Duo bábovka
Duo bábovka
Duo buchty
Duo buchty
DUO řezy
DUO řezy
  • Recepty.cz
  • Dunajské vlny s třešněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact