Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá a okapaná játra a opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme pepř a kmín a dusíme. Pozor - solíme, až když jsou játra měkká. Pak také přidáme mouku rozkvedlanou v trošce vody a dovaříme.
2
Dávám vody i mouky vice, protože ta omáčka je moc dobrá.
3
Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, brambory i knedlíky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tomas
|21. 1. 2015 15:03
Kdo je stejně šikovný jako já tak doporučuji játra před opečením obalit v mouce a pak položit na cibulku a odpadá nám pak trapné dolejvání mouky ve vodě až je vše hotovo a nejsou pak nikde žádné hrudky
Recept plně splnil to, co název slibuje - uvařeno bylo rychle a jatýrka chutnala celé rodině. Dělala jsem je s těstovinami a k tomu rajský salát. Výborný oběd!
Recept plně splnil to, co název slibuje - uvařeno bylo rychle a jatýrka chutnala celé rodině. Dělala jsem je s těstovinami a k tomu rajský salát. Výborný oběd!
marci2 marci2
|21. 7. 2009 21:12
Je to výborný recept. Dávám za 1. A když na zpěněnou cibuli dáte mletou papriku a těsně před dokončením trochu česneku, máte perfektní játrový guláš.
Václav Šorf
|21. 7. 2009 16:01
Když na zpěněnou cibuli přidáte ještě mletou papriku (nepřipálit!), máte perfektní játrový guláš. Jako příloha stačí i chleba.
Václav Šorf
|21. 7. 2009 15:29
Když na zpěněnou cibuli přidáte ještě mletou papriku (nepřipálit!), máte perfektní játrový guláš. Jako příloha stačí i chleba.
Václav Šorf
|21. 7. 2009 15:07
Játra jsou super, i jednoduchá.. takže zvládne opravdu úplně každý
marci2 marci2
|20. 7. 2009 11:41
Když na zpěněnou cibuli přidáte ještě mletou papriku (nepřipálit!), máte perfektní játrový guláš. Jako příloha stačí i chleba.
Eva J.
|18. 4. 2009 22:04
Můj první pokus o přípravu jatýrek, která má přítel moc rád... a měly úspěch, takže díky, máte velkou jedničku
Krista Romanová
|27. 4. 2007 02:24
Přidávám vždy při přípravě jatýrek do pánve 3 hřebíčky. Vyzkoušejte.
MIA
|20. 4. 2007 14:26
RADĚJI PŘI VAŘENÍ SPÍŠ NESOLIT, KUŘECÍ JÁTRA TAK ZTRÁCEJÍ NA JEMNOSTI,
Jana Peková
|19. 4. 2007 12:29
Nezkoušela jsem s kachními játry,ale nebála bych se toho,může to být také dobré.
beba
|16. 4. 2007 11:46
Dali by sa miesto kuracích pečienok použiť aj kačacie? Dostala som kačacie pečienky, tu je len zopár receptov s husacími pečienkami ,ale s kuracími veľa fantastických. Budú tie jedlá inak chutiť? Ak viete, poraďte mi prosím.
gabriela matějíčková
|16. 4. 2007 11:42
Určitě vyzkouším,dělám něco podobného.Játra orestuji na cibulce zaleji horkou vodou za chvilku jsou měkká pak osolím,vodu nenechám úplně vyvařit přidám trochu worčestrové omáčky,pepř,5 lžic kečupu a můžem trošku přisladit a necháme tak 5 minut povořit kečup nám to i zahustí takže nemusíme dávat mouku.Nejlepší s rýží nebo hranolky.
Zdena z JM
|16. 4. 2007 06:32
Můj komentář je opravdu z mojí vlastní zkušenosti.Drůbeží játra vždy solím syrová a nikdy neztvrdla.Možná opravdu záleží na stáří.
Jarka z Bratislavy
|15. 4. 2007 18:40
Soliť či nesoliť?Pre istotu soliť, až keď odstavíme zo šporáka. Totiž, ak je pečienka staršia, stvrdne, mladá nie. Istota, že sa nič nepokazí je, osoliť, až pred položením na taniere.
Renda ***
|15. 4. 2007 08:59
Dělám podobně,jen zalévám vodou s rozpuštěným masoxem a přidávám hrášek.
Ivana Přikrylová
|13. 4. 2007 20:45
Zdenko já s vámi nesouhlasím, játra solím vždy až hotová, když jsem solila syrová tak ztvrdla.
Jana Peková
|13. 4. 2007 16:44
V kuchařkách se píše solit játra až ke konci úpravy,taže jsem to nikdy nezkoušla osolit dřív.Každopádně díky za vaši zkušenost.
Zdena z JM
|13. 4. 2007 09:10
Drůbeží játra můžeme osolit i syrová.Neztvrdnou.Když chci drůbeží nebo králičí játra grilovat,nasolím je třeba i den dopředu.