Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vhodíme na pánev do rozpáleného oleje a chvíli restujeme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sójovou omáčku, špetku pepře a nakonec burské oříšky.
2
Můžeme ještě popřípadě dosolit. Vše společně osmahneme a podáváme s dušenou rýží nebo s hranolky. Vše je to velice rychle hotovo a výsledek si myslím stojí za to!
Játra podle tohoto receptu dělám už několik let, jsou to naše nejoblíbenější. Akorát musím oželet ty buráky, mně nedělají dobře na žlučník, a rodiče prý mají potíže s jejich kousáním. Ale i bez nich je to vynikající, levné a rychlé jídlo.
Opravdu vynikající! Báječná chuť, buráky jsou skvělý nápad, sójovka tomu dá šmrnc, navíc i moc hezky vypadají na talíři, že se ani nedokopala k tomu, abych udělala fotku a hned jsme se do toho pustili
Jinak taky jsem ke konci podléla vodou, aby játra nebyla s rýží moc suchá.
Výborné.Doporučuji.Já jsem ale játra ke konci zalila vodou a dochutila bilinkovou solí aby nebyla tak suchá......
Petra Vlčková
|1. 9. 2006 07:39
Vynikající. Přidala jsem mraženou čínskou zeleninu podle předcházejícího komentáře a jako přílohu hranolky a rajčatový salát. Bylo to rychle hotové. Přítel říkal, že je to suché, ale mě to moc chutnalo. Dávám za jedna.
amalie
|15. 8. 2006 14:25
Tohle vypadá zajímavě,netradičně,musím vyzkoušet,trošku to připomíná čínu,ale z jater
Anonym
|28. 4. 2006 11:38
Vyzkoušeno-moc chutné a hlavně rychlé.Přidala jsem ještě trochu mražené zeleniny,ale fakt dobré a hlavně ty opražené buráky.