• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Napište svůj komentář k receptu

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 93
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tradiční dršťková polévka není pro všechny, proto existuje houbová varianta, v níž se dršťky nahrazují právě hlívou ústřičnou. Tato výjimečná surovina má nespočet pozitivních účinků pro tělo - mimo jiné posiluje imunitu, působí protizánětlivě nebo snižuje krevní tlak.

Falešná dršťková z hlívy ústřičné

Suroviny

5 porce
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce sádlo
    • masox hovězi nebo Masox
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 500
      g hlíva ústřičná
    • paprika - sladká mletá
    • jíška z hladké mouky

Postup přípravy receptu

1
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedem do varu, vhodíme bujónovou kostku a 20 minut vaříme (pozor - hlíva nikdy zcela nezměkne!). Pak přidáme světlou jíšku.

RADA: Jak správně připravit jíšku? Mrkněte na VIDEO

2
Polévku nakonec dochutíme majoránkou s utřeným česnekem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak oloupat česnek

3
Dobře provaříme a podáváme např. s pečivem.

RADA: Tipy na polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Richard | 27. 1. 2017 21:39

    Miluji dršťkovou polévku, ale v závodce ji buď neumějí nebo ji šidí, drštek aby pohledal. Tak jsem si ji začal dělat sám. Vařit dlouho čísi žaludky, které se musí prát a vůbec s tím je dost práce, jsem zkusil jen dvakrát. Přešel jsem na hlívu a je to v pohodě. Ale proč to sem píšu. Určitě jsou dobré i ostatní recepty, ale vždycky jsem skončil u tohoto. Je to jednoduchý a rychlý recept. A drškovka je výborná, druhý den je ještě lepší. Chutná i manželce a dcerám, které dříve dršťkovou polévku vůbec nejedly. Takže díky a doporučuju!

  • Pavel | 19. 11. 2014 16:23

    Dnes jsem hlívu našel:byla polévka a pak i do sekané.Výborné,nemá to chybu!!!!!

  • ivanka | 8. 11. 2014 18:15

    MOC dobrá, doporučuji :-)

  • jindřiška | 28. 3. 2014 08:54

    výborná polévka! :-) rychlá a dobrá

  • allena89
    allena89 | 19. 3. 2014 09:09

    Polévka je opravdu výborná. Jen jsem ještě přidala brambory.

  • paro | 15. 2. 2014 10:39

    zahustila jsem ji nísto světlé jíšky rozmixovaným chlebem. Je výborná!

  • Gurmet | 20. 5. 2013 11:31

    Hlavně nezapomenout na bujón nebo masox :-$ , ten nesmí chybět nikde.

  • Lenka | 25. 1. 2013 08:54

    je výborná,dávám do ní ještě brambory a paráda 8-) :-)

  • Alena | 16. 1. 2013 11:32

    Skvělý recept, můj manžel nemá rád dršťky a s hlívou ústřičnou a ve spojení tohoto receptu musím říct, vynikající ! O:-)

  • Kristýna | 12. 11. 2012 17:48

    Tak ta je opravdu výborná

  • commodus | 5. 9. 2012 01:36

    jedině z mchomúrek

  • kloba | 5. 8. 2012 08:58

    moc dobrá "dršťkovka", ideální pro lidi, kteří nemají rádi dršťky :-) hlíva je opravdu dobře nahradí

  • kristaaaaa | 13. 12. 2011 22:13

    super

  • Anonymous | 17. 4. 2011 09:23

    Doporučuji, je to jednoduché a dobré :)

  • Simča S.
    Simča S. | 26. 3. 2011 21:59

    Šárko-čárko - žiju v přesvědčení, že syrové se mohou jen žampiony (už jsem je tak párkrát konzumovala - jako slalát, carpacio a pod. - a nikdy mi zle nebylo). Hlíva se naopak povařit musí - je dost tuhá...

  • Jarka O. | 26. 3. 2011 18:54

    To je pěkný nesmysl! Syrové se konzumují žampiony pokapané citronovou šťávou, která jim částečně pomůže k lepší stravitelnosti, ovšem to lze pouze u zdravých lidí bez žaludečních potíží. Naopak hlíva je mimořádně tuhá houba a bez tepelné úpravy si koledujete o pořádnou bolest žaludku :-$

  • sarka-carka | 26. 3. 2011 13:56

    hlíva je jediná houba která se může jíst syrová takže nevidím důvod jí vařit dvacet minut... 8-)

  • Ivetka_F. | 1. 2. 2011 17:55

    VÝBORNÉ!!! :-*

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 11. 2010 14:06

    Je to výborné, když se dobře povaří a ochutí, tak nepoznáte, že to nejsou "ogrinál" dršťky...

  • pan Vařečka | 23. 2. 2008 12:48

    Vážená paní Bílková, hlíva musí projít minimálně 20-ti minutovým varem, jinak si zaděláváte na zdravotní problémy.

  • Jana Bílková | 3. 10. 2007 21:40

    Výborná polévka. Já dělám základ bez hlívy. Cibuli zapráším paprikou a pokračuju. Pak zahustím trochou mouky a pokrájenou hlívu přihodím až na posledních 5- 10 minut. Zůstane pěkně měkká a šťavnatá a hlavně plná toho zdravýho. Zkoušela jsem už více postupů, ale takhle mi to chutná nejvíc. Čím déle se vaří, tím je to tužší.

  • Janič | 16. 3. 2007 16:19

    polévka opravdu dobrá, hlíva zdravá.

  • GABI | 1. 3. 2007 13:52

    tak Já před chvilkou snědla celou misku a je výborna-SUPER

  • Janina | 15. 1. 2007 21:06

    Snadné, ryché a chutné - blýskla jsem se před tchýní :-)

  • sophie | 28. 6. 2006 14:29

    parááááádní záležitost - mňamka - doporučuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Houbová
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hlíva ústřičná Jíška Majoránka Masox Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Ředkvičkový salát se šunkou

Ředkvičkový salát se šunkou

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Eskymo

Eskymo

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

86
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
32
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
30
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z vepřových žaludků
Dršťková polévka z vepřových žaludků
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact