• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Drobenka - žmolenka
Napište svůj komentář k receptu

Drobenka - žmolenka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 224
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drobenka - žmolenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 100
      g tuk máslo nebo hera
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Na vále rozsekáme tuk do mouky, přidáme cukr a teplem vlasních rukou všechno společně rozdrobíme, rozžmouláme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem

Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agáta | 16. 10. 2015 19:22

    můžu místo pol. mouky dát hladkou?

  • Agáta | 16. 10. 2015 19:22

    můžu místo pol. mouky dát hladkou?

  • Hana | 30. 8. 2015 14:18

    Viborne? :-P :-P :-P

  • Petra | 23. 6. 2015 19:05

    Parada, dekuji za recept-i jsem to ochutnala nez jsem to nasypala na kolac.dobre... diky.

  • Věra | 8. 1. 2015 21:15

    Vychytávka - mouku a cukr zamíchám do rozpuštěného másla. Je to za vteřinku a výsledek stejný.

  • 77fifi | 26. 10. 2014 09:24

    jasně v míse - ale já dávám víc moky- tak 155 .... ale to asi podle toho jak se lepí nebo ne...

  • Lenjah
    Lenjah | 24. 7. 2014 22:21

    jednou jsem ji zkusila, od té doby dělám stále. občas do ní přidám skořici. je perfektní, krásně křupe :)

  • Anonymous | 11. 1. 2014 21:41

    je to viborne

  • Anonymous | 11. 1. 2014 21:39

    vubec to neni dobre

  • Bajule007 | 29. 1. 2012 19:48

    Místo tuku jsem dala 100g oleje a jeto taky v pohodě. ;-)

  • Sixa | 28. 9. 2011 12:57

    Díky za recept, super rychle a jednoduché :-) dávám 1

  • Jana Bělochová | 11. 7. 2009 16:00

    Tak jsem právě zkusila drobenku dle pí. Řezníčkové a musím moc pochválit. Opravdu je výborná. A příště zkusím dodat ještě ten rum ;)

  • zdenka supolova | 19. 6. 2009 18:37

    Dovolím si přidat svůj objev,úplně náhodou jsem zjistila,že v DP se dá udělat luxusní drobenka,na program koláč nebo rychlý,naházím to tam a za tři minuty je hotovo.Tak to je pro ty ,co mají artritidu,jako já,úplný blaho :-)

  • Irena Klasová | 3. 6. 2009 13:34

    Já někdy přidávám do žmolenky marcipán, chuť je lepší a taky ho dělám v míse.

  • Lucie Blechová | 3. 6. 2009 08:27

    Teda dámy, řeknu Vám, netušila jsem, kolik možných alternativ lze vymyslet pro takovou věc, jakou je žmolenka :-). Jsem pekařka začátečnice, takže jsem za takovéto "vychytávky" opravdu vděčná. Díky za tipy!!!

  • Jana Řezníčková | 2. 6. 2009 07:31

    taky si přihřeju svoji polívčičku - já dělám drobenku tak, že v misce smíchám trochu hrubé mouky s cukrem, přidám mleté ořechy, trochu skořice (dostane krásnou vůni) a zaleju to rozpuštěným máslem. Vše promíchám vidličkou, je to hotovo za chviličku a je vynikající.

  • Dana Kynčlová | 1. 6. 2009 20:34

    Já žmolenku dělám ve vyšší míse šlehacími metličkami. Během pár vteřin je hotová krásná žmolenka, ve které je tuk stejnoměrně rozptýlen. Prostě pohádka.

  • Georgina G. | 1. 6. 2009 10:34

    heru nedávat, máslo je lepší a špinit vál je opravdu zbytečné :-DDDDD...žmoulat ručně v míse

  • Marie Fatrlová | 31. 5. 2009 22:20

    A já do žmolenky přidávám trochu rumu, koláče jsou voňavé.

  • niobe nightingale | 31. 5. 2009 15:37

    Já do žmolenky přidávám ještě vanilkovej cukr - má pak vynikající vůni... Taky asi ani nedávám tolik másla (ostatně s nim je to mnohem lepší než s herou) - ale záleží na tom, jakou jí chcete mít... A poslední věc - rozhodně kvůli žmolence nevytahuju vál, ale ingredience užmoulám ve větší míse ;-)

  • niobe nightingale | 31. 5. 2009 11:34

    Já dávám k cukru ještě vanilkovej cukr, je to daleko lepší na cokoliv... A mám pocit, že tam máte o něco víc toho másla (se kterym je to mimochodem voňavější a je to pak i poznat na výsledku) - ale to už záleží na chuti a kdo to jak má rád ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Polohrubá mouka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Bigos

Bigos

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Caesar salát

Caesar salát

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

21
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Buřty na pivu
Buřty na pivu

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Další doporučené recepty:

Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
Dresing z kysané smetany
Dresing z kysané smetany
Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem
Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem
Drobenka na ovocný koláč
Drobenka na ovocný koláč
Drobenková bublanina
Drobenková bublanina
Drobenkové muffiny s tvarohem
Drobenkové muffiny s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Drobenka - žmolenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact