Než dort vychladne, v jedné míse si vyšleháme studenou smetanu do tuha se ztužovačem šlehačky. Ve druhé míse vyšleháme Mascarpone s cukrem a pomalu zašleháme i šlehačku.
7
Teď už stačí pouze dát dort dohromady. Korpus rozkrojíme na dvě stejné poloviny a naplníme krémem. Jestliže je vrch korpusu hrbolatý, seřízneme ho tak, aby byl v rovině. Teď už stačí dort omazat krémem tak, aby byl úplně bílý a rovný a zbylým krémem ho navrchu ozdobíme. Můžete taky přidat čokoládové hobilny navrch. A máte dort, který je luxusní na pohled i chuťově.
Výborný dort, už jsem podle tohoto receptu dělala několikrát a napoprvé teda moc kakaa (myslí se zarovnné lžíce, já dala vrchovaté , ale chuť i tak skvělá). Ubrala jsem ještě na jednom vanilkovém cukru. Krém vynikající a šel krásně i bez ztužovače, s tím nemám dobrou zkušenost, tak jsem ho rovnou vynechala. Trochu záhada s barvivem, nejlépe mi barvilo takové to sypké za pár korun, to ale má hnusnou pachuť a tak se ho nesmí dát moc, gelové od dr.oetkera nic moc a tekuté z kauflandu taky slabota a to jsem dala dvojnásobné množství, tak nevím, jak docílit té krásné barvy, ale na chuť nejlepší dort a je výborný i druhý a třetí den.