• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort - Bořek stavitel
Napište svůj komentář k receptu

Dort - Bořek stavitel

autor: vejvik3
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort - Bořek stavitel
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 7
      vejce
    • 15
      voda
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g cukr
    • 1
      prášek do pečiva
    • 2
      vanilkový cukr
    • pikantní marmeláda
  • krém
    • 600
      ml mléko
    • 2
      vanilkový pudink
    • cukr
    • 1
      tvaroh
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s vodou do pěny, přidáme oba cukry, šleháme min. 5 minut, prosejeme mouku s práškem do pečiva, promícháme a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy, dno máme vyložené pečícím papírem, boky nevymazávat ani nevysypávat! Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C, cca 40 minut. Po upečení, uvolníme korpus z formy a dáme na mřížku vychladnout. Pak jej 2x rozkrojíme. Natřeme marmeládou a krémem, sesadíme do původního stavu. Dort celý namažeme krémem, boky posypeme kokosem (oříšky, čokoládou atd.). Položíme jedlý papír a boky dozdobíme krémem.
2
Náplň: uvaříme hustý pudink, který necháme za střídavého míchání vychladnout. Vyšleháme tvaroh s cukrem a postupně zašleháváme pudink.
3
Poznámka: korpus si vždy dělejte den předem, méně se drobí, když jej rozkrajujete!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sona Pinkasová | 22. 11. 2008 18:49

    Dort se povedl, misto papiru jsem posypala zelenym kokosem a ozdobila figurkami fotbalistu :-) diky

  • Simča Sládková | 8. 10. 2008 14:12

    Mám se Strakonickou Prácheňskou pekárnou také dobrou zkušenost. Poslala jsem e-mailem obrázek, do 2 dnů byl jedlý papír k vyzvednutí (mám to kousek, tak jsem si to nenechávala posílat). Pokud chcete vidět, mám tady foto dortu "knihy" s jedlým papírem: http://simcinka.rajce.idnes.cz/Dort_kniha/#Kniha_20_-_slozeny_dort.jpg

  • Olga Zehnalová | 6. 10. 2008 17:19

    Karamelový krém zo salka robievam aj ja a je výborný, jemný a ľahký.Salko varím asi 1 1/2 až 2 hodiny, nechám vychladnúť a potom dobre zašľahám 20 Dg až 25 Dg masla.Jednoduchý a dobrý, tuhý, netečie.

  • Sylva P. | 6. 10. 2008 13:58

    Chystám se na dort pro 18.letého syna. Oslovila jsem Prácheňskou cukrárnu ohledně jedlé fotografie. Na dobírku byla během 2 dnů. Tak teď to hlavně nezkazit. Prosím vás ostatní o dobrý recept na krém ze svařeného salka. Díky

  • Martina | 10. 3. 2008 19:39

    Dobrý nápad. Mám za sebou také pár pokusů. Pekla jsem obdélník i kruh. Papír potírám speciálním gelem, kterým se obrázek i lepí. Zviditelní to barvy a papír se nezkrabatí. Někdy můžem být problém s krémem. Vše se dá sehnat na www.mojeparty.cz , kde je velký výběr a navíc se zde dá pořídit vše pro party i oslavy.

  • Renata Petroušová | 19. 11. 2007 11:53

    Tento dort jsem pekla na synovi deváté narozeniny a byl opravdu výborný.

  • Zuzka Čížková | 16. 5. 2007 07:39

    Jedlý papír na dort můžete také koupit na mých stránkách www.mimibazar.cz/epikina. Mám tam i 2 fotografie hotových dortů. Přeji úspěšné pečení

  • Petra | 28. 4. 2007 14:56

    Jedlý papír lze sehnat i na www.prachenska-cukrarna.cz a nebo na www.janvitek.wz.cz :-)

  • Katka Maršálková | 4. 4. 2007 16:12

    Pro všechny: volala jsem do cukrárny do těch Dejvic (www.svatebnidorty.cz), říkali, že si můžete na dort nechat dát i nějakou vlastní fotku, že jí buď můžete přinést na cd nebo jí můžete zaslat i e-mailem a pak si to v cukrárně vyzvednout:o)

  • Monika V. | 4. 4. 2007 15:41

    Lenko, tak pochybuju, že by šly tyto obrázky z jedlého papíru vyrobit doma. Vím, že se dají koupit jedlé papíry i v malých formátech a jednobarevné, třeba v obchodě nebo v cukrárně. Dávám to malé dceři jen tak do ruky na "mlsání" , aby neměla pořád jen lízátka, ale určitě doma na koleni nenatisknete na papír nějaký obrázek nebo fotku.

  • Lenka | 4. 4. 2007 15:30

    Nevite nekdo, zda si takove obrazky muzu vyrobit i doma?

  • bramborka | 28. 3. 2007 18:46

    Děkuji anonymovi,ty 3 pláty mě také nenapadli!Díky

  • Anonym | 28. 3. 2007 15:24

    Bramborko,do hlubokého plechu to také jde a ještě taky,že si upečete 3 pláty piškotu a pak je vyříznete do požadovaného rozměru.

  • bramborka | 28. 3. 2007 15:05

    Nemáte někdo zkušenost,když nemám takovou formu,tak jestli to půjde udělat na hlubokém plechu?

  • Herta Petříková | 28. 3. 2007 12:38

    Krásné obrázky na jedlém papíře mají také na www.svatebnidorty.cz pod Mléčné lahůdky FishR s.r.o Je to pod,,Navigace"- Galerie obrázků.Před časem jsem je také potřebovala.mají daleko větší výběr obrázků.Omlouvám se za zdlouhavý navod,ale jsem pc začátečník.

  • Světlana Čelechovská | 28. 3. 2007 11:21

    ...ten dort je opravdu moc hezký a určitě udělal radost...ale já mám teď největší radost z adresy stranky tortina...opravdu dík...

  • Irena Klasová | 28. 3. 2007 10:59

    Na té stránce mají super výběr, ještě jednou děkuji:-)

  • Monika V. | 28. 3. 2007 09:53

    Ty figurky nejsou z marcipánu, je to právě ten jedlý papír. Vlastně by se dalo říct, že je to jedlá fotka.

  • Irena Klasová | 28. 3. 2007 09:49

    Děkuji,hned se jdu na ty stránky podívat.:-))

  • Vlasta Vejvodova | 28. 3. 2007 09:42

    Objednala jsem ho na srtánce tortina.cz

  • Irena Klasová | 28. 3. 2007 09:36

    Vypadá to moc hezky, ty figurky jsou z marcipánu? A kde lze sehnat jedlý papír? Slyším o něm poprvé. Děkuji

  • Anonym | 28. 3. 2007 09:24

    Prosím, kde seženu jedlý papír ? Jindra

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kokos Mléko Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Pizza na plech

Pizza na plech

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Kakaovo-kokosové muffiny
Kakaovo-kokosové muffiny
18
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta
15
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s…
13
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Donuty
Donuty
Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
Dorajaki
Dorajaki
Dort "Adélka"
Dort "Adélka"
Dort "Hlava koně"
Dort "Hlava koně"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
  • Recepty.cz
  • Dort - Bořek stavitel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact