• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí višňovka
Napište svůj komentář k receptu

Domácí višňovka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí višňovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg višně zralé
    • 5
      lžíce malinová šťáva nebo sirup
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      l koňak
    • 250
      g cukr
    • 0,25
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Višně propláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme stopek, můžeme je i odpeckovat a pak je dáváme do vymyté a vysušené litrové láhve.
2
Do každé třetiny láhve dáme i hřebíček. Zalijeme nejdříve sirupem, pak koňakem, zazátkujeme a dáme asi na 4 týdny na teplé místo.
3
Pak dáme na pánev cukr a necháme ho zkaramelizovat, zalijeme vodou a za stalého míchání dobře rozvaříme na kulér. Vychladlý kulér nalijeme na višně s alkoholem, dobře zazátkujeme a ještě necháme proležet.
4
Pak teprve procedíme do další láhve a višně můžeme použít do moučníku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • okurka555 | 27. 10. 2011 23:39

    dělám podobně, višně jsou vynikající do košíčků, likér na pití

  • Mech | 15. 7. 2004 20:50

    No, to může být sice dobré, ale ještě jsem našel jeden recept na tuto delikatesu a to je ještě o něčem jiném - přikládámDvoulitrovaný hrnek odstopkovaných višní s peckami, 1 litr 96 % lihu a kilo krystalu - vše dáš do pětilitrové láhve od okurek. Necháš za občasného zamíchání louhovat ve špajzu tak dlouho, až se cukr rozpustí. To trvá dobře dva měsíce. V první fázi višně přes otvory po stopkách nasají většinu lihu a nafouknou se. Višně plavou v řídkém lihu, ale v té době může višni ochutnat jen silná nátura. Pak postupně, jak se rozpouští cukr, se višním scvrkávají prdelky a višně vypouští zpět do nádoby líh i se šťávou. Postupně se změnšují a krabatí. V té době přidáš do láhve 1/2 litru 40 % dobrého rumu z Božkova a jeden litr suchého přírodního vína (třeba vlašák nebo rýnský). Tato zdánlivě nebezpečná kombinace kapalin se nechá ještě dva dny za občasného promíchání ustát a pak se scedí přes plátýnko. Zbylé višně necháme okapat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hřebíček Koňak Malinová šťáva Višně Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
16
Koláč s tvarohem a jablky
Koláč s tvarohem a jablky
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Domácí višňovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact