Prosim vas vymazte to to nema aleVUBEC nic spolecneho s domaci tatarskou omackou.Radsi si kupte ten Helmmans blevajs
Nepoužívejte tento recept. Já to udělal a jiné jsou o moc lepší hlavně dávkování a i postup je tady špatný. Stejně jako výsledek bude ne nejlepší.
Ani náhodou. zavařila jsem mixér. Výsledek je hnusný, samý olej. Jdu zkusit jiný recept.
Ponorným mixerem ani náhodou mixer pomalu zavařenej a vajíčko nic
Za mě super, povedla se
A jaký je postup pro výr. majonézy???
Taky jsem dnes dělala podle receptu od babičky.A to 2 žloutky,2 dcl oleje,špetka soli,1 lžička octa a 1 lžička hořčice.Všechno dát do vyšší nádoby a ponorným mixérem vyšlehat.Trvá to zhruba 30 vteřin.Pak už jen dochutit nadrobno pokrájenou cibulkou,na jemno nastrouhanými sterilovanými okurkami(zhruba tak 2ks),pepřem a trochu láku z okurek ;-)
Ahoj, teď jsem dodělala tatarku a dala ji vychladit.POVEDLA SE A JE MOC DOBRÁ. Na přípravu jsem použila pouze 3 žloutky, přidala jsem hořčici, sůl, pepř, trošku kečupu a vše prošlehávala ŠLEHAČEM, NE PONORNÝM MIXEREM s pomalým přidáváním oleje (slunečnicový)až do husté hmoty. Až pak jsem přidala okurky a cibulku. ;-)
Také jsem zkoušela tak 5krát a nikdy nevyšla... ale našla jsem videorecept na youtube (https://www.youtube.com/watch?v=CiCSL9uTzO4) a je výborná :-) doporučuji
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vydrží domácí tatarka? :-)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vydrží domácí tatarka? :-)
Teď se mi povedla. A také vím, čím to, že se mi tento recept nepovedl. ŽÁDNÉ OKURKY PŘEDEM. Dát nakonec a jen lehce vidličkou promíchat. Už ne ponorným mixérem.
Také jsem to zkoušela a nestálo to za nic, musela jsem to vylít. Zkusím ten recept, co mi poradila máme. Vyšlehat vejce, přidat horčici, sůl, pepř, trošičku octa, vyšlehat, pak postupně olej do zhoustnutí. Okurky, cibuli, .... až je tatarka hotová. Jsem zvědavá, zda to tentokrát dopadne dobře.
Tak jsem to zkoušela 3krát a vždycky mi z to vznikla taková vaječná omeleta, kdybych si to koupila mám to bez nervů a vyjde mě to lacinějc :-(
Super recept byla to velka mnamka :-)
Tak to nebude receptem, mě se povedla a byla úplně super. Kam se hrabe koupená.
Majolku (tatarku) dělám jedině ponorákem (http://hobby.idnes.cz/domaci-majonezu-vyrobite-za-deset-vterin-za-petikorunu-pje-/hobby-domov.aspx?c=A101222_123748_hobby-domov_bma). Vejce se dá použít i s bílkem a je to hotové za pár sekund. Ještě se mi nestalo, že by se nepovedla. Pak jen přidat ostatní suroviny a je z toho tatarčička jedna báseň.
Mně se povedla pokaždé a mixér proto,že je to rychlejší a vajíčko trochu ohřeje :-D
To nechápu,jak jsi to dělala,mně se to vždycky povedlo,používám kvalitní slunečnicový olej,ale jak jsem psala po kapkách nebo pomalu ukapávat,tím to houstne. ;-)
tak tohle je ale hnus olwj v háji.. vejce v háji.. no to se fakt nedalo a mixér mi taky nefunguje. tak tohle opravdu ne
Základ je to nedělat dementním ponornym nesmyslem ale klasickou metlou... Dáte žloutky lžíčku octa a hořčice pěkně rozmícháte a pak po kapkách olej pěkně růčo rozmýchat a pohoda :-) ŽÁDNÝ PONORNÝ NESMYSLY :-) za 1-dělal jsem to tim asi 3x ani jednou se to neudělalo a za 2- se to zbytečně ohřívá :-) takže technika není vždy nejlepší
no opava.... hodina v trapu,, lahev s olejem taky a jako bonus spaleny mixer....vysledek? vodova hmota jenz tatarku pripomina jen chuti
Ahoj to vajce aj z bielkom sa dáva ? a tej cibule som dal asi moc
když to ochutnám tak cítím samý olej, asi dělám něco špatně
pokud vám tatarka dostatečně nehoustne jen přidávejte dál olej nebojte se ten to zhoustne
Majonézu - tatrku dělám roky, bílé barvy docílíte octem, nebo i tím, kolik láku společně s okurkama do tatarky dáte. Mimo jiné jsem zkoušela do tatarky i jinou sterilizovanou zeleninu, má to trochu jinou chuť. Případně doporučuji i chilly pastu, omáčku....
Kecy ani sto nezkusil je vyborna :-P
nesmysl! tatarská voda! 7 vajec v pr... a nic!
Nechápu jak Vám to mohlo s týčovým mixerem stuhnout!? a jak to že na obrázku to je bíle a já to mám žluté? to máte nějaké speciáln bíléí vejce nebo co!? :-\
dejte do vysoké nádoby 2dcl oleje, jedno celé vejce, sůl a pepř a tyčovým mixerem odspodu mixujte, hustá za minutu a pak dochuťe okurkou, hořčicí a uvidíte jaká je dobrá...
asi jsem tam dal moc hořčice tak to nemělo bilou barvu jinak suprova
Já nevím, ale vůbec mi to nezhoustlo.. Chuťově je to velice dobré.
:-D :-D :-D přesně tak!!!!!
proto to bylo tak hnusný, aha :-D
já nejsem kuchař, ale vejce sem dal i sbílkem a přidal jsem mlíko a lepší tatrku jsem nejedl.
je výborná, na poprvé a povedla se. dík
že tam nepatří bílek mi došlo až když sem ochutnala ten nesktecne odpornej nazelenalej hnus. Kdo vymyslel tento recept je idiot
Kdo ten recept vymýšlel??? Bílek tam nepatří!!!! Takže si to opravte.
olej a vajicko udelaji sve.
Nechybí mezi ingrediencemi majoneza nebo smetana? Jinak nechapu, jak muzete mit bilou barvu ze surovin uvedenych :-( ....
no hnus tak to radeji neskousejte :-(
Tak musím říct super. Nikdy sem doma tatarku nedělal. A musím říct, že se mi hrozně moc podařila. vše sem vzal z ledničky. A olej sem na na chvili do mrazaku. První ochutnání a budem jíst jenom toto..
A jeste ... Moc se Nulince omlouvam, ze ji budu asi trochu kecat do receptu, ale z me zkusenosti, pokud bych chtela mixovat cibulku na zacatku, tak bych ji tam nedala tolik (asi jen 1 PL) - protoze by to bylo opet ridke. A nebo ji dat na konec na drobno nakrajenou, ale uz se asi nerozmixuje. Budou tam drobne kousicky. To je ma zkusenost. Ovsem Nulinka ma hlavni slovo, takze poslouchejte ji :-)
Ridka tatarka...Tento recept jsem delala kdysi davno, dostala jsem jej od tchyne. Pak jsem mela utrum na nekolik let, a nyni jsem jsem opet vyzkousela. Nevim proc, tehdy byla pekne husta a nyni jsem ji zkousela 2x. Poprve jsem ji mela takovou polotekutou, a kdyz jsem ji zkousela podruhe, tak jsem ji delala bez cibulky, tu jsem chtela dat na konec. Krasne mi to zhoustlo (i se studenym vejcem a studenou okurkou - bez problemu), ale kdyz tatarka zhoustla, tak jsem chtela pridat cibulku, ale uz to neslo mixovat, jak to bylo huste. Tak jsem to nechala jen tak, a po kratke chvili cibulka poustela svou stavu a opet to mirne zridlo, ale uz to nebylo tak strasny jako ten prvni pokus po letech. Diky za recept, ten od tchyne jsem nemohla najit, ale v hlave mi utkvely suroviny, ktere tam maji byt, jenze jsem nevedela kolik ceho. Diky, tatarka je vyborna.
Ano jednoduché a chutné....MŇAM :-*
já mám prosím jenom jeden dotaz.. vajíčko s bílkem, nebo bez bílku. Děkuji moc..
Vyzkoušela jsem hoooodně receptů,ale tato se tatarce blíží asi nejvíce.teda taky mi nezhoustla (studené vejce z lednice),ale to mi tak nevadilo,jako rozmixovaná cibule,příště nakrájím,a přidám nakonec,ještě teď mi tečou slzy vuááááááá
Vtip je v tom, jestli ti to nejde, mít všechno ve stejné teplotě. Tzn. buď všechno z lednice nebo všechno při pokojové teplotě. Jakmile budeš mít vajičko z lednice a olej při pokojovce, tak to nepujde. To je jediný zádrhel.
vube ale vbec to nejde skousel sem to tak petkrat a ani jednou to neslo tak nevim co to tu davate
Vejce musí mít pokojovou teplotu. Potom zhoustne lépe. :-)
Ocet?Tak to určitě ne,vždyť by to bylo kyselé a ještě řidší. :-S Toho nálevu se dává trošku a ole´j se neleje narát,ale po větších kapkách a stále se šlehá.Musí být kvalitní.Nikdy jsem ji řídkou neměla,můžeš přidat i čtvereček smetanového sýru,nepotřebuješ tolik oleje. 8-)
Nechápu co se vam natom nemuze povest???Je to jednoduche a velice chutné!
Pokud se nepovedlo, bylo naopak málo oleje. Ocet, citron a pod. tatarku naopak zředí. Myslím, že není třeba dávat u tohoto receptu víc octa, jsou tam přece okurky i s trochou nálevu. Já dělám obrácený postup: nejdřív vymíchám vejce s olejem na hodně hustou kaši a až pak teprve ředím nálevem z okurek a dochucuju. Ale netvrdím, že to nejde i naopak ;-)
nepovedlo se mi tatarku ztužit, nepřidává se tam ocet místo oleje? co mám vyzkoušené při pečení, tak na ztužení krému se často používá ocet...
ideme to vyskúšať <:-)
je velmi dobrá
tak nevim co delam spatne,ale moc mi to nejde udelat...
todle je good recept na tatarskou omacku :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
1*-jenom člověk nesmí být líný :-)))
Ziji v Turecku kde se neprodava tatarka takze si ji musim delat sama,ale malokdy se mi povede. tento recept urcite vyzkousim.
A co Salmonela ????????????
Díky za tenhle receptík.Mamka tatarku dělávala, ale bohužel já recept neznala.Teď u vím jak na toPetra