holky, když jsem chodila do školy, měli jsme praxi v mlékárně, kde se vyráběl i pribiňák. Míchal se tvaroh, cukr, šlehačka, meruňkový džem a vanilkový cukr.A to bylo v šedesátých letech, takže poměry si už nepamatuju, ale na to přijdete podle chuti.
stačí sundat škraloup z pudinku a hrudky nebudou, nebo použít tvaroh z vaničky ;-)
Dělám z vanil.cukru, tvarohu, šlehačky a lžíčkou normálního cukru a je hladký, chutově vynikající. Tento recept mi příjde zbytečně co do surovin náročnější a chuť si představit dost dobře nedokáži. Nahoru nastrouhám vždy margotku a je to super dezert.
Trochu jsem ho přisladila, po vychlazení ještě jednou vyšlehala a je perfektní!!!!! :-)
Moc dobrý recept :-) , akorát nechápu, když nakonec přidám tvaroh a šlehám proč tam mám malé hrudky? :-\ Můžete někdo poradit, jak na to, aby byl pribiňáček hladký.
Tak hledám ten nej recept na pribináka a dle komentářů jsem utvrdila v tom, že je to opravdu jen tvaroh a smetana (ostatně i v té nové reklamě to přímo říkají) Díky za názory, tento recept s pudinkem, mlékem (a máslem??) mi přijde zbytečně chuťově přeplácaný.. :-\
Zkoušela jsem různě ředit pudinkem, dělat jen z tvarohu,pokud ale toužíte po pravém pribináčku, takovém , jako se dá koupit v kelímku v obchodech, tak je to jednoduché vyšlehat zvlášť jeden tvaroh, zvlášť smetanu ke šlehání , dochutit vanilkovým cukrem, popřípadě kakaem )
Zkoušela jsem různě ředit pudinkem, dělat jen z tvarohu,pokud ale toužíte po pravém pribináčku, takovém , jako se dá koupit v kelímku v obchodech, tak je to jednoduché vyšlehat zvlášť jeden tvaroh, zvlášť smetanu ke šlehání , dochutit vanilkovým cukrem, popřípadě kakaem )
Bydlim v BRD a tady Pribinacek neni ke koupi .Delam ho tedy roky sam.Mate recht Tvaroh,Slehacka,Cukr,Hol.kakao,a pri slehani slehacky jeste tuzidlo.Pudink a maslo?Pochybuji,urcite to neni ono. :-\
prvně jsem dělala ten s pudingem,ale ten bez je opravdu lepší.Zkusím do toho kápnout trochu trestě,tř. mandlovou,pistáciovou... :-*
zkoušela jsem ten se šlehačkou bez pudinku, malý se po něm může utlouct!!!! skvělý recept. Děkuji
dělala jsem jak vanilkový, tak i smetanový a musím říct, že ten Váš je lepší chuťově i rychlejším zpracováním, nemusí se čekat na vychlazení pudingu. Vanilkový mi přišel moc umělý..každopádně oběma děkuji za užitečné rady :-)
nejlepší pribináček je 2 tvarohy ve vaničce smícháme s 1 vyšlehanou šlehačkou a 2 lžicemi vanilkového cukru,podle chuti dosladíme mouč.cukrem. Můžeme okamžitě konzumovat. Původní pribináček je smetanovo tvarohový krém,takže nevím proč ten pudink a máslo .
Prave jsem dodelala a jsem tim uplne nadsena , moc diky , vyborne <3
Tak jsem "dokuchtila". Dosud jsem vždy připravovala pribináček podle receptu http://www.recepty.cz/recept/pribinacek-domaci-4459, tak jsem byla zvědavá na tuto variantu. Dala jsem 1/2 sáčku pudinku, máslo až do uvařeného pudinku. Po sestydnutí jsem zašlehala tvaroh. Použila jsem polotučný tvaroh v mističce. Výsledek je super, už se chladí v ledničce. Dávám za jedna.
Předpokládám, že tam má být 1/2 sáčku vanilkového pudinku a ne 1/2 lžíce.
Je to vyborné. Dělala jsem z vaničkového tvarohu polotučného a konzistence super. Z tvarohu kostky to bylo moc tuhé a chuťově mi přijde z vaničkového tvarohu pribináček jemnější a lahodnější. Už jsem zkoušela s vanilk.i čokoloádovým pudinkem a vždy se moje dvouletá dcera po něm olizovala :-) Dávám za 1!
Výborné, také jsem místo másla dala zakysku. Naplněné misky jsem ozdobila kočičkou z kakaa :-[ U mého 2,5 letého synka sem zabodovala ;-) Děkuji za receptík
Výborný dezertík,dělala jsem z jednoho tvarohu+0,4l mléka+1pudink+1zakys.smetanu.Bez másla.Je to opravdu lehké a osvěžující.Mé roční dceři mooc chutnalo:-)Dávám jedna*
Výborný dezertík,dělala jsem z celého van.pudinku+tvaroh+nízkotučnou zakys.smetanu.Také výborné!!Mé roční dceři a manželovi moooc chutnalo:-)Dávám 1*
Vynikající.Dávám za 1.
To máslo zamíchejte do pudinku až po uvaření. Má smysl ten že při chladnutí pudinku se neudělá škraloup.
V postupu je uvedeno: "všechno kromě tvarohu smícháme a 7 min.vaříme". Čili nejprve uvařit pudink z prášku a pak přimíchat tvaroh.
jsem asi hloupá ale nepochopila jsem to s tím pudinkem. 1/2 pudinku znamená uvařeného klasicky s mlékem nebo půlka sáčku na přípravu pudinku. Dík za odpověď.
Tak se také přidávám s pochvalou a velkou jedničkou!Minulý týden jsem recept opisoval kamarádce a po samé chvále jsem neodolal a též vyzkoušel.Určitě brzy zopakuji.Měli jsme ho k večeři s loupáčkama z domácí pekárny.
Souhlasím se Zdeňkou Rochovou. Je to termix. Ale termix taky milujeme, takže když jsem ho teď dala ochutnat dceři ke svačince, tak se po něm jen zaprášilo
Vynikající, jen se zaprášilo. Chuťově se nedá s tím kupovaným srovnat. Dávám velkou 1
á dávám taky za 1, použula jsem vaničku, kostkujsem neměla a teď se jím cpu,myslím, že kdyby byla kostka, ylo by to lepší jen tou konzistencí, ale chuťově je to vynikajívcí, včera jsem ho dali do palačinek s pikaem a banánem, je to moc dobré a jistě zdravější ah lavně cenově se to nedá srovnat
Dávám 1. Dělala jsem z vanilkového pudinku a odkapaného nízkotučného tvarohu z vaničky a byl výborný, děkuji za recept.
Dala jsem dva vanilkové cukry a další cukr podle chuti. 1.
Taky jsem to delavala detem, ale bez masla, neni tam treba, je to super
Moc dobré!Dávám 1 a děkuji za recept.
U nás se po něm jen zaprášilo. Příšte dělám z dvojité dávky. Dávám 1*
Puding jsem dala jahodový a je to výborné! Tvaroh jsem měla vaničkový odtučněný a určitě to vůbec ničemu nevadí.
Mám raději kakaovou příchuť, takže jsem do jedné várky dala místo cukru granko a místo vanilkového cukru tmavé holandské kakao. Chutnalo i chlapům :-)
Tento recept znám,mám vyzkoušený a je výborný.Dávám za 1
Dávám za 1.Já jsem použila tvaroh ve vaničce odtučněný a konzistence super.
Je to výborný recept,dělala jsem to už před 20ceti lety svým dcerám a moc jim to chutnalo
Urobila som rovno z dvoch dávok. Cukru som pridala podľa vlastnej chuti, lebo sa mi zdal málo sladký. Nabudúce urobím tiež z 250 ml mlieka, pretože do druhého dňa trošku stuhol. Hodnotím 1.
Lenko, pokud zkusíte Čokosaké, vydrží teoreticky 5d ní, v praxi 5 minut :-)
mám dotaz,jak se to skladuje? vydrži to dva tři dny?
Mnam,dávám 1*
Já tomuto říkám termix
Zkuste při šlehání přilít trošku šlehačky, pribináček je ještě jemnější.
Tak to je tedy vyloženě dobrůtka. Mohu doporučit tu variantu s pudinkem bez vaření, máslo jsem ani nepřidala a použila jsem netučný tvaroh, polotučné mléko a výsledek: za 1!
Je toho hodně, u nás se do kelímků neplní, doslova se "sežere" okamžitě.
Kolik asi kelímků z této dávky je? Nebo do čeho směs plníte? Jestli nemám udělat dvojitou dávku.
Vyzkoušela jsem včera, moc mi chutnal, smíchala jsem pudnink s mlékem(dala jsem 250 ml), přidala trošku cukru, uvařila a pak teprve přidala máslo, které se hned rozpustilo.Po vychladnutí na pokojovou teplotu jsem přidala teprve tvaroh.Hodnotím za jedna.
Pudink ,chápu ,že se přidá jako prášek.Jako když se peče,třeba pudinková bábovka.
Chybně uvedeno v přípravě, správně má být: všechno kromě tvarohu smícháme...
Kdy se přidává pudink, vaří se zvlášť?