• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí marcipán
Napište svůj komentář k receptu

Domácí marcipán

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí marcipán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g mandle - loupané
    • 225
      g cukr krystal
    • 225
      g moučkový cukr
    • 2
      ks bílek
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 2
      lžička sherry

Postup přípravy receptu

1
Mandle na velmi jemno umeleme a smícháme s cukrem, bílky, šťávou a sherry (může být i třešňovice). Rukama na vále dobře prohněteme. Zabalíme do fólie a dáme na 1-3 dny uležet do chladničky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepravý marcipán II.

Nepravý marcipán II.

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 30. 11. 2014 12:49

    fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj :-D

  • K@tka | 10. 12. 2012 21:14

    Taky dělám z mandlí ;-) http://www.foodstyle.cz/products/domaci-marcipan/

  • anonym | 14. 9. 2011 12:54

    Sherry je Vino de Jerez, druh červeného vína ze Španělska. Jeho nahrazení třešňovicí mi hlava nějak nebere...

  • Eva | 4. 9. 2011 12:34

    :-) nevím co to je shery ?

  • blanka suarezova | 28. 12. 2009 03:23

    domaci marcipan pridavam do testa misto mandli, po kouscich, do anglicke babovky, bochanku a vanocky. udelejte takove kulicky o prumeru 1 cm a vmychejte to do testa. moc dobre.A nesetrte s tim.dejte toho dost.

  • Radka Hudská | 13. 1. 2009 20:26

    Paní Terezko děkuji za dobrý recept,dlouho jsem hledala recept na pravý marcipán. Z kraje mě zarazil krystal, ale pak jsem se rozhodla vyzkoušet. Vyzkoušela a je super. Jen jsem použila místo sherry maďarskou medovou slivovici a pro příště vím, že lepší by bylo dát pár kapek mandlového aroma a jako konzervant vodku. Krystal se nakonec také rozpustil, ale střídavě jsem hmotu hnětla, kdykoli jsem šla kolem lednice, tak šla ven a po ruce, trvalo to dlouho, bylo to pracné, ale výsledek je ňam.

  • Hana Ulrichová | 29. 11. 2007 13:08

    Mohu, prosím, vynechat to sherry? Nebo ho nahradit něčím jiným? Děkuji za odpověď.

  • Jarča K | 28. 10. 2007 10:03

    Mám pro vás právě vyzkoušený recept. Ze 150g vody 70g másla a 150g hladké mouky udělejte odpalované těsto. Po vychladnutí zapracujte asi půl kila mletého cukru a 2 malé lžičky mandlové tresti.

  • Tereza Jarčušková | 2. 10. 2006 07:20

    Renátka, marcipán sa nenatiera, je to pevná hmota, ktorú vyvaľkáte a uložíte na tortu, príp. koláč alebo z nej tvarujete ozdoby na tortu. Šúľok marcipánu sa vkladá aj do mandľovej štóly na Vianoce.

  • Simča Sládková | 30. 9. 2006 18:30

    Renato - zkus se domluvit v pekárně - cukrárně, kde prodávají věci z marcipánu. Já jsem uspěla - kamarádka potřebovala na svatbu na zdobení cukroví marcipán a v cukrárně ve Strakonicích byli ochotní mi odprodat kilo a půl marcipánu bez obarvaní (přírodního), jen to chtěli vedět 3 dny dopředu, aby ho vyrobili "navíc"...... Tvarovat jde dobře, ale nenatírá se, ta to je moc hutný. My ho vyválely mezi dvěma fóliemi a pak tím pokryly dort....

  • Renata P | 30. 9. 2006 17:02

    Jak se potom marcipán natírá na dort,jde to dobře je to jako krém nebo je potřeba na to šikovné ruce??Dá se marcipán koupit jako polotovar? díky za radu

  • Tereza Jarčušková | 28. 9. 2006 07:02

    Pani Katarína, ja ich rozmixujem na takom zahraničnom "strojčeku", niečo podobné ako mixér. Rozmixujte ich, budete mať jemný prášok. Alebo použite mlynček na kávu.

  • Kateřina Zápotocká | 27. 9. 2006 22:22

    Prosím Vás, na čem melete ty mandle, já je jednou zkoušela umlít a vůbec se mi to nevedlo, jaký druh mlýnku? Díky.

  • Alena Tarabová | 18. 9. 2006 09:35

    Nevyzkoušela, ale četla v nějakém časopise, že se tato hmota dělá pouze s krystalovým cukrem, když se marcipán dělá do zásoby a těsně před použitím se teprve přidáva moučkový cukr.

  • Mirka G. | 16. 9. 2006 11:51

    Hmota zo sušeného mlieka a cukru je "falošný marcipán", ako píše pani Tereza, používa sa v cukrárňach na ozdoby, hlavne kvôli cene, mandle sú drahé. Pravý marcipán je madlová hmota s cukrom a bielkom.

  • Jana Kutačová | 16. 9. 2006 09:22

    Mě překvapil ten cukr krystal a taky,že tam není žádné mléko-myslím sušené.Na marcipán mám podobný recept jako Lenka.:o)

  • Simča Sládková | 15. 9. 2006 16:59

    Souhlasím s Terezou - marcipán JE směs mandlí a cukru. Ale ten krystal mne tam taky překvapil.... Dělal někdo tento recept? Prosím o zkušenosti.

  • Tereza Jarčušková | 9. 2. 2006 07:01

    Romana, marcipán je zmes mandlí a cukru. Všetko ostatné sú náhražky, aby to nebolo tak drahé.

  • Romana | 8. 2. 2006 21:29

    Vyzkoušel jste někdo? Nevím, ale krystalový cukr, to pak musí chroupat mezi zubama. Zkoušela jsem podobný marcipán, ale vůbec mně nechutnal. S kupovaným, který mně osobně chutná nejvíce, to němělo nic společného. Nemáte někdo recept na marcipán, který se chuťově hodně podobá právě tomu kupovanému? Myslím, že se tam mandle vůbec nedávají, je takový hladký a když se neobarví tak je krásně bílý.

  • Lenka | 10. 9. 2005 20:24

    Znám podobný recept : sušené mléko, moučkový cukr, trochu (ale méně než v původním receptu) strouhaných mandlí, bílkya hořkomandlovou příchuť. Umatlám hmotu (já to dělám v robotu), kterou obaluji dva piškoty spojené - máslem, cukrem a žloutkem (před obalováním se nechají v lednici zatuhnout). Vznikne koule, kterou obalím v kakau a jsou to " mandlové brambory ".

  • Táňa K. | 8. 9. 2005 11:25

    Marcipán je těžká dobrota a navíc domácí...tomu se nedá odolat! :-)) Určitě při nějaké příležitosti vyzkouším. Děkuju za lákavý recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Cukr krystal Mandle - loupané Moučkový cukr Sherry
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Řezy Margot

Řezy Margot

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Kakaovo-kokosové muffiny
Kakaovo-kokosové muffiny
18
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta
15
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s…
15
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Domácí marcipán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact