• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí kandovaný zázvor
Napište svůj komentář k receptu

Domácí kandovaný zázvor

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí kandovaný zázvor
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg zázvor čerstvý
    • 1
      l voda
    • 1
      kg cukr krupice
    • moučkový cukr není nutný

Postup přípravy receptu

1
Zázvor očistíme, nakrájíme na plátky(cca 4mm) a dáme do vody povařit na 20 minut. Pak přidáme cukr, necháme přejít varem, odstavíme a necháme 24 hodin stát.
2
Druhý den opět 20 minut vaříme, odstavíme a necháme opět 24 hodin v nálevu.
3
Třetí den opět 20 minut povaříme, pak scedíme(nálev si necháme), necháme dobře okapat.
4
Takto připravený zázvor obalíme v moučkovém cukru, rozložíme na mřížce(síťce) a necháme úplně oschnout.
5
Pokud nechceme mít kandovaný zázvor příliš sladký, obalovat v cukru nemusíme.
6
*Scezeným nálevem můžeme sladit čaj, můžeme jím osladit chlazený nápoj z citronové šťávy... .
7
*Kandovaný zázvor je dobrý při nachlazení, pro dobré trávení, odstraňuje nevolnost(i cestovní), zlepšuje krevní oběh, zahřívá tělo, působí proti plynatosti... .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí sušené maso I.

Domácí sušené maso I.

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Staročeský domácí chléb

Staročeský domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikita | 28. 4. 2017 08:59

    Výborný! Měla jsem doma jen třtinový cukr a taky dobrý. Sirup nemá chybu, škoda, že ho docela dost skončilo na sporáku, když mi při třetím vařením obsah vypěnil ven... :-) Děkuju moc za sdílení receptu.

  • Máťa | 8. 2. 2017 20:49

    Skvělý :-)) a je to síla :-D

  • Týna | 10. 11. 2016 14:24

    Je zajímavé, že se vařením neztratí ostrost zázvoru a i po usušení je docela hodně aromatický, takže děti ho nechtějí, ale nám chutná. Uzobáváme a doufáme, že si nás chřipka všude přítomná nevšimne :)))))

  • Marta | 7. 11. 2016 20:11

    Prosím můžu dát sušit do sušičky ??

  • bubak | 1. 2. 2016 20:13

    je to skvely, imponuje mi ta lehka stiplavost a sirup je uplne nejvic mnamozni :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-P <:-) <:-) <3 :-)) :-D

  • dodo | 11. 12. 2014 10:44

    jo

  • Michal | 11. 12. 2014 10:41

    Tak se o svůj recept poděl :-\

  • Ost | 4. 11. 2014 09:40

    Přijde mě, že u tohohle receptu se dlouhým varem, v tomto případě 60 minut, všechno co je cenné vytrácí, mám recept, který sice trvá týden, než je zázvor hotový, ale vaří se celkem pouze 15 minut, kandování trvá 8 dní, ale je z něj výborný sirup a kandovaný zázvor neztrácí na vitamínech. ;-)

  • Luďka | 7. 11. 2013 20:23

    Já kandovaný zázvor přikusuji ke kávě a je to skutečně povzbuzující a hlavně výborné na dýchací cesty a dutiny zvláště v zimě to musí být velice léčivé.

  • Simona | 16. 1. 2013 16:43

    Věřím že léčivý je, po třech dnech jsem zas jak rybička. Teď ho pravidelně podávám příteli, který si bacila schoval k sobě do krku :-D .

  • Máčková | 6. 12. 2012 15:11

    Na mě je hodně pikantní,ale manžel ho cucá s chutí.Já měla už podruhé chřipku a jeho se ani netknula,tak má na něj asi dobré účinky. :-)

  • Družba Bohuslav | 16. 3. 2012 19:09

    Dělali jsme dle receptu, je dobrý avšak zázvor i po usušení je dost tvrdý......

  • Dušana | 23. 2. 2012 07:50

    Už dvakrát jsem ho dělala, máme ho v mističce a ujídáme. Má grády, ale nachlazení se nám zatím vyhýbá. Zbylý nálev je ještě lepší :-* , přidávám ho do černého čaje s citronem.

  • Bartáková Monika | 23. 1. 2012 11:59

    Zázvor v cukru dělala už moje babi, říkala, že je to všelék. Mě tenkrát moc nechutnal, dneska si ráda zobnu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Vaření Vegetariáni Vánoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Moučkový cukr Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Octové těsto místo listového

Octové těsto místo listového

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

91
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
50
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
48
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
45
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
25
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jogurt
Domácí jogurt
Domácí kachní paštika
Domácí kachní paštika
Domácí kečup
Domácí kečup
Domácí koblížky od babičky
Domácí koblížky od babičky
Domácí kokosové mléko
Domácí kokosové mléko
  • Recepty.cz
  • Domácí kandovaný zázvor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact