• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chléb II.

autor: jineu
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 40
      g droždí
    • 1
      sůl
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      voda
    • hladká mouka
    • 1
      ks pivo 10%
    • 1
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na teplém místě. Z těsta uděláme dva bochníky, které necháme ještě 30 minut odpočinout.
2
Na nízký plech dáme asi 1 cm vrstvu mouky na který dáme bochníčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na plný výkon 1 hodinu. Chléb vyndáme, zabalíme do čistého platýnka a dáme na 5 hod do peřin. Zde chleb krásně změkne.
3
<br> Upozornění: přesně dodržet nmožství tekutin a chléb se po vyndání z trouby nepotírá vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Domácí  chléb

Domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa | 3. 8. 2007 16:30

    Pekla jsem celkem trikrat, poprve presne podle receptu a byla z toho cihla. Podruhe z celozrne zitne mouky a byla z toho cihla. Potreti jsem nechala pomer surovin, ale pekla jsem jen padesat minut, na 200 stupnu, a pred pecenim a behem nej parkrat potrela vodou. Vysledek naprosto skvely.

  • Radek | 10. 2. 2006 21:31

    7g (jedno baleni) sucheho drozdi se pouziva na 1kg mouky

  • katerina Kelly | 17. 1. 2006 18:16

    Prosim nevite nekdo jestli se kostka drozdi 40g vyrovna 40g sucheho (v USA Active Dry Yeast)? Muze byt pivo silnejsi nez desitka?

  • Gabriela B | 14. 9. 2005 20:36

    Dekuji za recept. Konečně mám v cizině pořádný chleba. Pekla jsem ho na pečicím papíru asi 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180 C. Do těsta jsem přidala dýňová a slunečnicová semínka a výsledek byl skvělý.

  • Kristina Huplíková | 8. 7. 2005 23:09

    Peču chléb již roky-1 kg hladké mouky,1 pivo 10°,250 ml vody, kostka droždí, 3 zarovnané kávové lžičky soli, 3 zarovnané lž. drceného kmínu. Těsto zadělám, nechám kynout a potom vložím do sádlem vymazaného velkého pekáče. Peču při 180°asi 1 hod.Chléb má nezvyklý tvar, ale je super a dlouho vydrží měkký

  • jana brukova | 25. 5. 2005 04:50

    Chleba jsem pekla snad 20x.Na tretinku piva davam700g polohrube mouky,hodne kminu.Micham max. deset minut,testo mam trochu lepive, neni tuhe.Vodu nepridavam.Testo kyne hodinu.Na plech-mam malou troubu-vysypu zbytek mouky,je to asi1cm silna vrstva,nahoru pecici papir.testo vytvaruji na maly bochnik,zarezy nedelam,necham20min kynout,zahreju troubu na200st.vlozim chleba,pridam na 230,za hodinu vyndam,zabalim do uterky, necham 5hodin pod perinou. chleba je uplne super.Mouka je castecne spalena, ale chleba na pec.papiru ne.

  • Di | 24. 5. 2005 19:42

    Nedávno jsem narazila na recept na ořechový chléb, který se pekl v chlebíčkové formě. Zaujal mě a zkusila jsem ho upéct. Moc nám zachutnal, ve formě, kterou jsem navíc vyložila pečícím papírem, se nic nespálilo. Byl výborný teplý i na delší cestu k řízkům.Podle surovin je to něco jiného než uvedený recept, ale třeba ho vyzkoušíte také, i bez ořechů. Přidávám do receptů.

  • Lada Kolínská | 24. 5. 2005 13:18

    Zkoušela jsem péct chleba podle tohoto receptu a narazila na stejný problém jako předchůdci. Po 10 minutách se mouka na plechu spálila. Přeložila jsem tedy chléb na jiný plech vyložený pečicím papírem. Po půl hodině byl chléb upečený a musím říct, že byl opravdu výborný! Příště zkusím nerozpálit troubu naplno a péct rovnou na peč. papíru jen s trochou mouky. Uvidíme.

  • Sabrina | 23. 5. 2005 14:37

    tak jsem chleb poprve v zivote pekla. uz je hotovy a upeceny ale.. teda nevim kde se chyba stala ale je tvrdy jako kamen. delala jsem ho z 300 gr mouky, 20 g drozdi, trochu vody a soli a ocet. testo bylo vlacne a trochu tuhe. hnetla jsem ho asi 20 min. kynulo asi 1 hodinu. nejprve jsem ho na 200 C pekla po dobu 20 min a potom jenom na 170 C asi jeste 1 hodinu. barva je nahnedla. chleb tvrdy. a popraskany. udelala jsem predtim nejaky ty zarezy na povrchu. nemohl by mi prosim nekdo poradit? dekuji Sabrina

  • Lucie | 25. 4. 2005 14:12

    Pokud nechám ten chleba podle tohoto receptu 1 hodinu v troubě na plný výkon, tak z něj budu mít přece tak akorát "uhel"!!!!!!!!Protože už po čtvrt hodině mám spálený boční okraje chleba, takže jsem tu teplotu snížila. Opravdu to tak pečete?

  • Lukáš Bartoň | 18. 2. 2005 16:31

    Zkoušel jsem to a musím říct, že je to dobré. Jen jsem si upravil nějaký postup . Nepeču to na mouce, ale na pečícím papíře (jen trošku mouky pod to dám ). Teplotu si měním dávám to nejdříve na 200 a pak 10 min před koncem na 250 stupňů . Kůrka není tak tvrdá a je akorát . Recept jsem již zkoušel 3x a do třetice byl nejlepší.

  • jana brukova | 8. 1. 2005 02:24

    Zijeme v cizine druhym rokem a konecne mame chleba. Treba michana vajicka na cibulce s chlebem...to je uplne blaho. Dekuji panu Neuzilovi a Kucharce on-line za vynikajici recept.

  • marie krejzarova | 17. 12. 2004 19:50

    To znamená na nejvyšší teplotu co trouba umožnuje

  • Anonym | 7. 12. 2004 23:17

    Mela bych otazku, jak sezenu USA 10% pivo a hlavne bych chtela vedet co to znamena "pect ve vyhrate troube na plny vykon", co je to za teplotu?Doufam,ze mi nekdo poradite. Diky mocHelena 12.7.2004

  • monika jezdik | 3. 3. 2004 22:49

    zijeme ve spojenych statech jiz sestnact let a doposut jsme nenasli chleb ktery se vyrovna dobremu ceskemu chlebu.diky kucharce on -line si muzeme chleb upeci sami,na kterem si cela nase rodina velice rada pochutna!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Droždí Hladká mouka Kmín Pivo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Mouřeníny

Mouřeníny

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Marináda

Marináda

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

117
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
81
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
49
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
42
Klasické lečo
Klasické lečo
41
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Domácí chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact