• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dobrý a jednoduchý piškotový dort
Napište svůj komentář k receptu

Dobrý a jednoduchý piškotový dort

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobrý a jednoduchý piškotový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 7
      ks vejce 6-7 podle velikosti formy
    • 7
      lžíce cukr krupice 6-7
    • 7
      lžíce hladká mouka 6-7
    • tuk popřípadě strouhanka
  • Dále na ozdobu
    • meruňkový džem
    • čokoládový krém
    • čokoládová poleva
    • želé dortové na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Šlěhám ručním šlehačem bílky, jakmile trochu tuhnou, přidávám postupně cukr krupici (dle počtu vajec) - stále šlehám. Až je sníh pěkně tuhý, přidám žloutky a znovu zašlehám. Potom do tohoto základu přesiji hladkou mouku a lehce a dobře promíchám. Těsto naliji do vymazané a vysypané formy a peču ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny - jakmile začne povrch růžovět, zkouším špejlí, jestli už je upečeno. Nechám zchladnout, vyklopím.
2
Dvakrát rozkrojím, lehce potřu meruňkovým džemem, natřu krémem, nahoře taky trošku džemu a krému. Až to ztuhne, poleju polevou a dozdobím.
3
Velice jednoduché, celkem rychlé a velice dobré. Je to vláčný dort, rychle snězený.
4
Podobně dělám řezy - dávám ale mouku polohrubou a do žloutků 1 lžíci studené vody. Peču na vymazaném pergamenovém papíře. Zkuste a budete určitě spokojeni.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Piškotový dort s ananasem

Piškotový dort s ananasem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M.M | 19. 2. 2012 14:11

    Může se u piškotového dortu vymazat forma olejem místo tuku ? :-)

  • Tereza | 22. 1. 2011 12:33

    Dort je SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je výborný dopuručila bych ho všem ;-) :-* .

  • Amy - | 21. 7. 2009 15:35

    Debata je sice trochu postarší, ale zaujala mě. Chtěla bych navrhnout toto: dejte do těsta na 1 lžíci krupicového cukru (s kopečkem) 2 lžíce polohrubé mouky (stejně naplněné). Pečte pomalu, samozřejmě neotvírejte troubu. Vejce šlehám celá s cukrem, mouku vmíchám stěrkou. Nestalo se mi, aby se nepovedl.

  • Rozkrad Poklad | 21. 7. 2009 12:22

    Sory že tak tapetuju:p ale dělal jsem to ještě s touhle náplní http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JQLNHODOF&id_kategorie=JNLQCOO5 a navrch jsem to polil čokoládovou polevou (takovou tu co se dá do mikrovlnky) a kdy je tam té vanilkové naplně víc ne toho dortu tak není tak suchý a krásně čokoládovo vanilkový :D

  • Rozkrad Poklad | 21. 7. 2009 12:19

    No mě ještě nikdy nesplasknul akorát jsem tam dal o dvě lžice víc mouky ale nemyslím že to nějak ovlivnilo nechápu proč má tak malé hodnocení ... ale to je jedno :D

  • Goldynka | 7. 7. 2007 01:37

    Ahojky recept je sice fajn, ale otresne se to lepi a rozkrojit to sand ani poradne nejde.A je strasn splaskly, alke mekky

  • Eva Walová | 29. 9. 2006 10:44

    Tak jsem ho pekla už 3x a pokaždé mi splasknul, nicméně je dobrý a rychle snězený.:)

  • Jana z VM | 21. 8. 2006 09:35

    Prášek nedávám, nevím, co by to udělalo, ale snad by to nic nepokazilo. Piškot by byl možná trochu nadýchanější a ne tak vláčný, ale snad by to nebylo na škodu.

  • milli | 17. 8. 2006 16:22

    tvuj recept se mi libi.urcite ho vyzkousim.jedine,co me trochu prekvapilo bylo,to ze do hmoty nedavas prdopec.vyskoci to?

  • Barbora Polakova | 20. 1. 2006 13:25

    Uplne mi splasnul:((((( ledva,ledva som ho rozkrojila na 2x co mi je hrozne luto.Ale aj tak bol krasne mekucky a jemnucky.Tak co uz,nabuduce to uz riskovat nebudem.

  • Janinka | 20. 5. 2005 12:57

    Dano, mockrát děkuji! Určitě to zkusím, vypadá to velmi chutně!

  • Dana M. | 17. 5. 2005 07:10

    Pro Janinku: uvedla jsem na těchto stránkách recept Kakaové řezy s tvarohem a želé - dá se dělat i ve formě dortu a je to velice jednoduché a strašně dobré, jen v případě dortu bych udělala tvarohové náplně trochu víc.

  • Janinka | 16. 5. 2005 18:05

    HELP!!! Děvčata, vařím už spoustu let, ale opravdu DOBRÝ a nééé moc složitý dort - jo tak to pořád na 100% neumím. Tenhle recept mi podle Vašich komentářů připadá, že má pro "nezkušené pekařky dortů" dost nástrah. Proto prosím: nějaký dobrý, lehký recept. Pod tím lehký myslím i to, že spíš než krém z másla preferujeme ovoce, zavařeninu a lehké krémy. Předem Vám děkuji!!! :-))

  • Jana z VM | 13. 5. 2005 06:53

    Myslím, že těch vajec stačí. Já dělám většinou velké dorty a počet vajec odhaduji, dávám víc a potom třeba ještě těsto zbyde a tak je peču v malém kastrolku a udělám patrový dort. Je fakt, že piškotové těsto je prevít a musí se sním opatrně. Přeju hodně úspěchů v dalších pokusech!!Chybami se člověk učí, což znám z vlastní letité zkušenosti !! Nedávno jsem dělala dort čokoládový a udělala jsem ho z větší dávky, strašně naskočil a tekl po troubě! To byla hrůza ! Musela jsem ho vyhodit, aby nikdo neviděl, nedalo se to ustát:))

  • Pavla | 12. 5. 2005 14:41

    Jano, děkuju. Dělala jsem ho podle tohoto návodu tzn. 6 vajec na 26cm formu, takže myslíte, že mám ještě přidat? Kolegyně v práci mi taky říkala, že to může být tím, že jsem při pečení otvírala troubu, to se prý nesmí, ale to jsem nevěděla. Byl to můj 2. dort, holt chybama se člověk učí ;o)

  • Jana z VM | 11. 5. 2005 16:47

    Pavlo, on piškot trochu spadne a tak když ho budete dělat z více vajec, nebude tak placatý. Je pravda, že se rozkrojuje hůře, ono stačí ale jen jednou. Je to takové vláčné, stačí krému jen trochu. Nedávno jsem jej dělala z 10 vajec a taky trochu kecnul. Měla jsem problémy jej dvakrát rozříznout!! Dělám z tohoto těsta někdy i srnčí hřbet, ale to je potom opravdu jenom tak ke kávě pro dva lidi:))

  • Pavla | 11. 5. 2005 16:04

    Uz jsem ho zkusila a byl moc dobroucky. Akorat byl nejaky placaty, nevim jestli to tak má být nebo jsem neco udelala spatne. Na dvakrat bych ho rozhodne nerozrizla, bylo to taktak na jednou. Ale na tom nesejde, dobry to bylo :o) Krem co jsem delala podle jineho receptu se mi nepovedl, tak jsem koupila vanilkovy od Dr. Oetkera, ten jsem dala dovnitř, nahoru a kolem dokola. Dovnitř na krém jsem ještě přidala marmeládu z černého rybízu. Nahoru jsem dala ovoce (jahody, broskve z konzervy a kiwi), polila jsem to želatinou smíchanou se šťávou z těch broskví a nakonec jsem ještě na kraje na ten krem nasypala sekané oříšky a dalo se jíst i očima :o))

  • Honza | 2. 5. 2005 20:05

    HMM je to fakt výborný...už tady na obrazovce se mi sbíhají sliny...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Čokoládový krém Cukr krupice Hladká mouka Meruňkový džem Tuk Vejce Želé dortové
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Svařené víno

Svařené víno

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

26
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka jednoduchá
24
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
21
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Dobrý a jednoduchý piškotový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact