• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dobré ořechové pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Dobré ořechové pečivo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobré ořechové pečivo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 20
      g moučkový cukr
    • 140
      g hera
    • 2
      lžíce mléko
    • 20
      g droždí
  • Náplň
    • 170
      g cukr krupice
    • 170
      g ořechy
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      bílek

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouku, na ni cukr, pak rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Když droždí vzejde, přidáme vlahý rozpuštěný tuk, zaděláme těsto a necháme chvíli kynout (stačí 1/4 až 1/2 hod.).
2
Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, pak do něj přidáme oba cukry a nakonec lehce vmícháme vařečkou strouhané ořechy. Vykynuté těsto tence rozválíme, potřeme náplní a zatočíme do rolády. Většinou dělám 2 menší rolády, aby se s nimi lépe manipulovalo. Smotané rolády pak krájím nití (jako knedlík) asi na 1 cm silné plátky a kladu na plech vyložený pečícím papírem alespoň 2 cm od sebe - pečením ještě nabyde.
3
Nechám asi 10 min. odpočinout a pak je peču ve vyhřáté troubě do růžova (asi 10 min. - horkovzduch 170 °C).
4
Tohle pečivo je dost trvanlivé (mám ho v plechové dóze "kdyby někdo přišel") i po 14 dnech chutná jako čerstvé, ale většinou tak dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře

Dobré kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 13. 11. 2013 19:27

    U nás propadák,bohužel,na to,že je tam tolik Hery,bylo těsto po upečení suché a i náplň se drobila.Dělala jsem přesně podle receptu.

  • Pava | 25. 10. 2013 21:57

    Vyzkoušeno a opravdu chutné a netradiční.

  • Pava | 25. 10. 2013 21:57

    Znovu jsem oprášila tento recept a je skvělý. S těstem se dobře pracuje, je takové zvláštní. Ale dohromady s náplní nemá chybu. Doporučuji a děkuji za tento skvělý recept!

  • Bob - | 14. 2. 2008 15:47

    Fakt dobrý a velice jedlý ... Dávám 1

  • Alena Konopcikova | 8. 11. 2007 02:31

    Pekla jsem znovu na 1.narozeniny vnucky, bylo dva dny ulezele a moc dobre, musela jsem se drzet, abych ho nesnedla sama. Bylo presne jako na te vasi fotce. Na vanoce pecu urcite zase!

  • Hela - | 7. 11. 2007 12:07

    Děkuji za uveřejnění fota, je to focené jen mobilem, takže kvalita nic moc.

  • Hela - | 30. 10. 2007 17:44

    Na každém plechu bylo cukroví jinak veliké proto, že se jedná o kynuté těsto a stáním asi více nabylo. Ale vůbec to nevadí. Můžete krájet i nožem, ale pak budou šnečci šišatí a ne krásně kulatí, jako když krájíte nití.

  • Alena Konopcikova | 20. 6. 2007 04:32

    Trochu piplacka stim krajenim, ale cukrovi je dobre, je zajimave, ze s kazdeho plechu bylo cukrovi jinak velike. Drozdi jsem pouzila susene. Do prvni rolady jsem pridala visnovy jam, to byla chyba, vytekalo to, tak jsem to radeji vyhodila aby se to nepripekalo. Davam 1*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Ořechy Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Bagely

Bagely

Salámový dort

Salámový dort

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
18
Papriky plněné sýrovou nádivkou
Papriky plněné sýrovou…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Dobré košíčky
Dobré košíčky
Dobré kuře
Dobré kuře
Dobré kuře na paprice
Dobré kuře na paprice
Dobré rizoto
Dobré rizoto
Dobré špízy
Dobré špízy
Dobrota z alobalu
Dobrota z alobalu
  • Recepty.cz
  • Dobré ořechové pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact