Prsa nakrájiíme na kostičky cca 2x2 cm, cibuli na tenké měsíčky a vhodíme na omaštěnou vok pánev s neadhezním povrchem (např. teflon). Pokud máme kus zázvoru tak oloupaný najemno psekaný přihodíme, rychle mícháme, až všechno maso zbělá a přiklopíme poklicí, stáhneme plamen. Zatímco se maso dusí, pokrájíme papriku a zelí na kostky, pór na kroužky (papriku zvlášť) a připravíme si zálivku: nadrcený česnek, koření, sojovku, cukr, solamyl, ocet a trochu vody dokonale smícháme. Na pánev přihodíme papriku, přitopíme a chvíli mícháme přihodíme pór a 1 min. mícháme, přihodíme zelí a zalijeme opět zamíchanou směsí zamícháme. Vypneme plamen zamícháme znovu a hotovo. Zelenina musí být skoro syrová.
2
Je mi jasné, že číňan by mě za to zabil, ale je to dietní a celkem dobré.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
radka
|11. 1. 2011 19:33
to znam
Kamil Krybus
|22. 2. 2008 12:10
Dado, ocet je možné nahradit vínem. Ale porovnám-li některé dříve uváděné recepty, které se honosily názvem "čína", tak ty jsi té skutečné číně z okolí Šanghaje nejblíž!