• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dalamánky
Napište svůj komentář k receptu

Dalamánky

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dalamánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 20
      g droždí
    • 0,38
      l mléko
    • 0,50
      kg žitná chlebová mouka
    • 100
      g brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

1
Z kvasnic, mléka a trochy mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Přisypeme zbylou mouku, přidáme nastrouhané nebo namačkané brambory, sůl a vypracujeme tužší těsto. Necháme vykynout. Na vále těsto rozdělíme na 20 dílů, ze kterých děláme polodlouhé dalamánky. Položíme je na vymaštěný plech, necháme nakynout. Nakynuté podél slabě nařízneme, potřeme vodou, posolíme a posypeme kmínem. Pečeme asi 15 minut na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dalamánky II.

Dalamánky II.

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Pečivo - Dalamánky se semínky

Pečivo - Dalamánky se semínky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bet | 25. 5. 2016 16:07

    brambory jsou varene?

  • josef | 30. 1. 2016 13:22

    asi jsem nepochopil ty brambory v receptu-vařený nebo syrový? :-(

  • plastick | 29. 3. 2015 18:39

    Ahoj, tak jsem to dnes taky zkusil. Těsto parádní všechno šlo dobře až na pečení. Nevím čím to je, mám troubu Raffinerad z Ikey a ikdyž nastavím danou teplotu, vnitřek nikdy nedopeču, ani na pizze. Mám kurku a těsto uvnitř nedopečené. Nevíte co s tím? Díky moc...

  • plutenka | 3. 6. 2013 18:15

    Při prvním pečení se mi zdály docela zdrclé, u druhého jsem neměla bramboru, tak jsem ji tam nedala a byly krásně nadýchané, dávám navíc slunečnicová semínka a vodou potírám až po vytažení, abych je nevyndávala z tepla

  • Kristýna Zíbrová | 4. 6. 2008 17:43

    chci se optat nemela by do kvasku prijit trocha cukru? A mleko z casti nahradit vodou?

  • Bonnie Spitzer | 17. 1. 2008 19:52

    Ja nahradim asi jeden hrnek mouky moukou pohankovou. Taky je dobre je pomastit olivovym olejem s cesnekem kdyz jsou jeste teple. Dalamanky se podobaji New Yorkskemu Zidovskemu chlebu. Ja ziju v Americe a tento recept je urcite nejlepsi co jsem nasla na internetu v jakekoliv reci....

  • Sarka Honzakova | 9. 5. 2007 23:11

    Sleduji, ze si u tohoto receptu vedu monolog :-D Opet sem delala dalamanky, uz potreti a ted i ze zitne mouky, i kdyz cast stale nahrazuji celozrnnou. Ted byly nejlepsi...ne kvuli mouce, spis trening dela favorita ;-) Jo a byla jsem rychlejsi nez hladova rodinka a vyfotila to sve veledilo. Fotky poslu.

  • Sarka Honzakova | 1. 4. 2007 21:29

    Tak jsem je zkusila. Recept jsem si mirne upravila. Nesehnala jsem zitnou mouku, pouzila jsem psenicnou chlebovou Penam a 100 g nahradila celozrnnou moukou.Misto mleka pouzila vodu a to asi hrnek a pul. Do těsta jsem přidala odhadem 25 g sádla. Vyslo to celkem na 12 kousku. Dalamánky jsem pekla na 200 st necelou půl hodinu. Behem peceni i po vytazeni jsem je potirala slanou vodou a byly ..... vyborne. Chtela jsem je vyfotit, ale nejak rychle zmizely, tak snad priste :-)

  • Sarka Honzakova | 29. 3. 2007 11:26

    Chtěla bych se zeptat na množství soli. Na půl kila mouky dávám u rohlíků 2 kávové lžičky. Bude to obdobné?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Kmín Mléko Sůl Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

87
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
78
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
59
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
43
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Daiquiri
Daiquiri
Dal Makhani
Dal Makhani
Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
Dalamánky II.
Dalamánky II.
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky z chleba
Dalamánky z chleba
  • Recepty.cz
  • Dalamánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact