Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme a chilli papričky nakrájíme na kolečka asi do půlky. Zbytek papričky nakrájíme podélně a dáme do vody s ledem na půl hodiny. Paprička se v ledu rozvine a vytvoří takovou kytku, kterou necháme na ozdobu. Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli, česnek a nakrájené papričky na kolečka. Přidáme oloupanou a na větší kousky nakrájenou cuketu a orestujeme asi 3 minuty. Potom přidáme polévkovou lžíci kari a asi kávovou lžičku soli a dále restujeme asi 5 minut. Nakonec přidáme kokosové mléko a stále mícháme dalších 7 minut, dokud mléko nezhoustne. Upravíme na talíř s rýží a přidáme rozvinuté papričky jako ozdobu.
Tak jsem dnes prvne zkusila bez pridani chilli, ale pridala jsem speticku suseneho zazvoru. Bylo to zrovna tak dobre, lepsi pro ty, kteri palive nesnesou
eli
|10. 5. 2007 20:32
tak jsme zrovna dojedli, nabylo to spatne. Pravda ze kokosove mleko se nicim nahradit neda. My si ale potrpime na Pinacoladu a tak je u nas kokosove mleko bezne v lednicce. Hodnotim za 1.
Lucin
|7. 3. 2007 16:08
Juro, smetanou s kokosem bych rozhodne nenahrazovala, uz jsem to parkrat zkousela u jinych receptu a chut byla uplne jina. Kokosove mleko je drahe, naucila jsem se kupovat susene kokosove mleko, staci par lzic rozmychat ve sklenicce vody a v jidle se to vubec nepozna. Jinak u te chilli papricky musi kazdy vedet sam, kolik paliveho snese. Ja mam hubu plechovou, tak snesu i vic, ale ten kdo neni zvykly, az vezme radeji jen jednu mensi.
juro
|22. 2. 2007 16:29
cim sa da nahradit kokosove mlieko? smotanou na varenie plus struhany kokos?