• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoladový mousse (pěna)
Napište svůj komentář k receptu

Čokoladový mousse (pěna)

autor: Hrbek
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoladový mousse (pěna)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hořká čokoláda (radila bych nepoužívat! čokoládu na vaření)
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      lžíce horká voda
    • 375
      ml šlehačka
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nad párou rozpustíme čokoládu.
2
V misce smícháme kakao s horkou vodou a toto pak přilijeme k rozpuštěné čokoládě. Dobře promícháme.
3
Ušleháme 375 ml šlehačky s polévkovou lžící cukru a špetkou soli. Když je čokoládová směs prochladlá, vmícháme do ní metlou velice zlehka asi 1/3 ušlehané šlehačky (metlu používáme abychom neměli žádné bílé proužky).
4
Když je první třetina šlehačky zamíchaná do čokoládové směsi, pomocí vařečky či stěrky opatrně vmícháme zbytek šlehačky. Necháme usadit v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Nutella mousse

Nutella mousse

2x šunková pěna (pomazánka)

2x šunková pěna (pomazánka)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honzik | 16. 11. 2012 09:08

    Jak můžete napsat, že to vypadá nádherně. Ano možná to je dobré ale vypadá to jako kaků s mužskou polevou. Hnus velebnosti. Kvalita fotky a naservírování na vyliž kapsu. :'(

  • Apina Hrbek | 1. 6. 2010 19:29

    Jiri, jak jsem ti psala v email kdyz jsem ti recepty posilala, ta bila mousse tuhne pomaleji nez mouse v horke cokolady a tak doporucuji ji nechat v lednici o neco dele, nez ji zacnete jist.

  • Apina Hrbek | 1. 6. 2010 19:24

    Pani Lenko, neziji v Cechach a tak se nevyznam ve vasich slehackach. Mohu vam pouze rici, ze ja pouzivam dobrou slehacku, zadnou s odstredenycm tukem. Co se cokolady tyka, nepouzivejte cokoladu na vareni ale dobrou horkou cokoladu.

  • recepty 73 | 1. 6. 2010 18:34

    Api,je to pohádka :-)).Vyzkoušeli jsme s vaječným a karamelovým likérem i s hoblinkama mléčné čokolády.Nejlepší byla,když jsem ,,myl,, mísu prstem:-)).Je lepší asi tak po 5-ti hodinách v chladničce-to už prý byla ztuhlá(ochutnávali i přes zákaz :-( ).Posílám zaslouženou 1* a díky.Jahodou bych zdobil spíš tu bílou pěnu-však na ní taky dojde :-))Použil jsem 33% smetanu,kvalitní holandské kakao a Orion čokoládu-ikdyž nemá tak vysoký podíl kakaa-povedlo se!Hlavně zlehka vmíchat stěrkou,nic neuspěchat!Jiří

  • recepty 73 | 1. 6. 2010 18:21

    Api,je to pohádka :-)).Vyzkoušeli jsme s vaječným a karamelovým likérem a hoblinkama mléčné čokolády-boží záležitost!Nejlepší byla,když jsem ,,myl,, mísu prstem:-)).Jahodou bych zdobil spíš tu bílou pěnu;-) .Posílám zaslouženou 1* a díky.Použil jsem33%smetanu,kvalitní holandské kakao a Orion čokoládu,ikdyž nemá extra vysoký podíl kakaa,šlo to dobře-hlavně vmíchávat zlehka stěrkou!

  • lenka galvasová | 1. 6. 2010 17:31

    Prosím o radu...jakou čokoládu jste použili a šlehačka má být 33%?

  • Apina Hrbek | 1. 6. 2010 14:20

    Ja mam obe peny rada tak jak jsou. Ackoliv jsou to kaloricke bomby, jsou "lehke" a pro me extra cokolada ci liker by byly uz moc. Ale ani jedno ani druhe nemuze nic na chuti pokazit.

  • Pája S | 1. 6. 2010 12:46

    Api,díky moc za recept.Když se ozdobí jahodou a lístkem meduňky,musí být bezva.:-)

  • Klára Keselyova | 1. 6. 2010 11:27

    Dávam do oblúbených a mám toí aj vytlačené, pre prípad, aby som to mala po ruke. Ďík za recept a Jirkovi za fotku.

  • ladka stafl | 1. 6. 2010 09:50

    To vypadá přímo k nacpání se :-)), co tam kápnout ještě hořký čokololádový likér bez nebo s mandlovou příchutí? Za boha si nevzpomenu na název

  • Miroslava Severová | 1. 6. 2010 07:36

    Vypadá to náramně, už jsem si uložila do oblíbených a pro jistotu ještě vytiskla. A co kdybych to kakao místo vody promíchala s nějakým dobrým koňáčkem? Snad by se to tím nezkazilo ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Chlazení Šlehání Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hořká čokoláda Horká voda Kakao Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

40
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Rychlá mexická fazolová polévka
Rychlá mexická fazolová…
12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
12
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém II.
Čokoládový krém II.
Čokoládový mug cake bez mouky
Čokoládový mug cake bez mouky
Čokoládový nugát 2
Čokoládový nugát 2
Čokoládový Pedro dortík
Čokoládový Pedro dortík
  • Recepty.cz
  • Čokoladový mousse (pěna)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact