Misto mleka muze byt s kakaem svarena voda, zloutek neni treba a osobne sladim slehacku a proto mam dezert radeji lehce horky, nedavam tedy tolik cukru. Znam ho od babicky a milujem ho cela rodina.
:-\ musela jsem ochutnat už nezaležené :-)) ...mňamka,.. stačí trochu a zasytí to jako blázen...... ale jinak dobrota, doporučuji! :-*
Ano, oni ty piškoty se tam vejdou
Mám použít dva velké balíčky piškotů (240 g)? Připadá mi to hodně o.O
Moučník byl dobrý dala jsem jen jeden balíček piškotů a nahoru pravou šlehačku vyborné.
Dezertik je vynikajuci, ale neodporucam konzumovat ludom trpiacim zapchou!
supr
Výborné, jen jsem máslový krém zjemnila ještě tvarohem, vaječným koňakem jsem nešetřila, potřela ušlehanou šlehačkou a zdobila kompotovými mandarinkami.
Dá se říct, že jsem v pečení a vaření začátečník. Proto jsem se z počátku bála, že směs neztuhne nebo se z nějakého jiného důvodu nepovedu. Ale byla jsem mile překvapená! Nejen, že krásně ztuhla, ale hlavně báječně chutná!
ta čokoládová bomba je vinikaící dama všem chutnala.......a mimochodem mate to tu moc hezky.
Taky můžu potvrdit, u nás to taky nemělo úspěch. Už to nikdy dělat nebudu.
Nám to vůbec nechutnalo, už nikdy dělat nebudu.
zdá se to jeko dobrý recept
Pokud se někomu stalo, že moučník neztuhl, ale chutnal vám a chtěli by ste ho dělat znova, tak do studeného mléka dejte lžíci hladké mouky, rozmíchejte, přidejte kakao, přiveďte k varu a pokračujte dál podle receptu. Mouka tam cítit nebudete a po přidání ušlehaného másla s cukrem se opravdu vytvoří krém, který v lednici ztuhne.
Tento recept znám,je výborný!!!!Já dávám doSRNČÍHO HŘBETU,vypadá to pěkně a dobře se krájí.
Znám to už nějaký čas a tento recept nemá chybu
Vydařený zákusek.Nejprve jsem si myslela,že nic moc,ale pochvalovali jsme si ho všichni.Myslím,že na další oslavu ho udělám znova.Už po mě chtěli i recept.Doporučila jsem, aby se podívali na tyto stránky.
Tak při šlehání se mi to nejdřív srazilo, tak jsem to zkusila dát na chvilku do mikrovlnky, tak se mi podařila hladká hmota, ale tuhý krém ne:-( Fakt nevím, kde jsem udělala chybu:-( Nechám to do zítra v lednici a zkusím znova vyšlehat...
Určitě zkusím :-)
Pro P:-( - tak to zkuste znovu vyklopit do mísy a přidat ještě piškoty.-)
tak já to mám už v ledničce 4 dny a vždy když to nahnu tak to pořád z espoda vyteče..jsem naštvaná..Už to nikdy neudělám..ale dobrý to mohlo být
Simča Sládková jestli si čteš složení na balíčcích, tak mi neříkej, že si ještě nenarazila na udávání procent tuku. Čím vyšší je procento tuku, tím má máslo tužší konzistenci a je do nepečených moučníků (popř. cukrový) vhodnější, protože tuhne lépe než máslo které má nízký obsah tuku, to je to, které se snadno maže na chleba, bez toho, aniž bys ho musela vyndavat z ledničky dřív.
Aha, tak to jo.... Já tedy ta směsná másla vůbec nekupuji, nechutnají nám. Čtu si DOBŘE složení na balíčku a jak se tam objeví podíl rostlinného másla, tak neberu :o))))
Simčo, není máslo jako máslo. Je v tom velký rozdíl - nemluvím tady o rostlinném másle. Někteří výrobci napíšou na obal MÁSLO, ale s máslem živočišným to nemá nic společného. Např. AB máslo, je máslo s rostlinými tuky.
Lucie Z - chtěla jsem se zeptat: co to je "máslo 87% tuku"? Neber to jako provokaci, jen zjišťuji asi značnou neznalost u sebe - já prostě kupuji MÁSLO a žádná procenta nezkoumám.
Bomba je opravdu chuťově výborná, už sem jí dělala dvakrát, ale pokaždé mi úplně neztuhla, vršek byl tekutý a to byla v lednici půl dne a přes noc! A to jsem dávala plnotučné mléko, poprvé nízkotučné a máslo sem schválně koupila s 87% tuku! Nevíte někdo proč?
Tak bomba fakt výborná, dělala jsem ji na oslavu narozenin a moje mamka jakožto i má budoucí tchýně se olizovali až za ušima :-) a krému je takakorát, také jsme tomu nemohli věřit ale opravdu výborný
Podľa môjho názoru je tam tiež veľa piškótov na toto množstvo krému.
Recept je opravdu dobře nezdravý,ale...kdo by odolal.Ale toho množství piškotů neodpovídá množství krému.Stačí dát 1 velké balení piškotů.
No mně taky toho krému vyšlo málo, příště ho udělám trochu víc, aby byly ty piškoty lépe obalené. Piškoty jsem pokapala rumem a griotkou a přidala jsem tam kousky ananasu.. Dobré..
Já nevím co jsem udělala špatně, ale bomba netuhne a netuhne. A to jsem ji dělala včera ráno (což byl pátek).Dnes večer ji potřebuji tuhou a aby byla mňam!!!!
Je to opravdu dobré dnes jsem to dělala je to super recept.Dávám jedničku shvězdičkou
Co místo vejce použít Vajahit - je běžně k dostání.
Ingredience: ...1 žloutek (máme tady s ženskými vyzkoušeno i bez, takže není potřeba).
Vypadá to výborně, ale bojím se dávat dětem něco se syrovým vejcem. Lze udělat krém i bez vejce?
já to dělám taky mám sice trošku jiný recept,ale je to opravdu bomba chutná to i manželovi který moc sladké nemusi.Kdo nezkusil vyzkoušejte.
Fakt vynikající! Opravdu bomba!
BOMBA!!! A čokoládová!!! Je to prostě výborné, velmi mi to připomíná pařížan a ten miluju, miluju prostě čokoládu v jakékoli podobě. Jen mi vyšlo toho krému trochu málo, takže jsem sotva opatlala všechny piškoty. Ale i tak výborné. Moc díky za recept.
Výsledek skvělý (pouze rodina hudruje, že drží diety a já jim tak vyvařuju). Jo, jo, neváží si toho. Život je naučí .... dávám za jedna
Děkuji mnohokrát za obrázkový postup. Pochopila jsem to dokonce i já. "Bomba" už je v lednici a jsem velice žádostivá na výsledek. Dám vědět...
Pilouch: jestli jste tam nedala nějaký tuk, který špatně tuhne. Já jsem použila máslo a ztuhlo mi to v lednici dobře. Jen je fakt, že po delší době, když byl dort při pokojové teplotě, tak taky trochu povolil.
Odzkoušíno, moc chválím. Jen bych možná přidala mléko, celkem spíš 300 ml, je lepší, když je krému trochu víc, lépe se to promíchává a piškoty víc obalí.Tu čokoládovost je ještě možné podtrhnout polevou navrch :-)Každopádně ale doporučuji a díky za recept.
Tenhle víkend jsem dělala - bohužel, nevim, kde nastala chyba, ale ať sem dělala,co sem děla, krém mi z toho nešel - byla to řidká hmota, která ani po celodenním odležení v ledničce nestuhla. Je to škoda, vypadá to opravdu moc pěkně.
Díky za nový bezvadný tip-je to vážně bomba!Přidala jsem hrst sekaných vlašských ořechu,nešetřila vaječným końakem,ztuhlý výtvor jsem silně pomazala šlehačkou,ozdobila plátky kompot. broskví - a pak už jsem se jen nechala obdivovat,jak jsem šikovná.Dávám za jedna!
Dávám jedničku, je to moc dobrý a jednoduchá a rychlá příprava. Díky Majčo za další dobrou rychlovku.
Anonyme, ve větě "Obrázkový postup k receptu najdete zde." kliknete na ZDE.
A kde je obrázkový postup?
Obrázkový postup k receptu doplněn.
Musím se přiznat, že vůbec žádnou fantazii nemám a jsem otrokem receptů. Jak je napsáno, tak provádím; takže pro mě hloupější na to plesknu ušlehanou šlehačku nebo ovoce nebo obojí - nevím ..... děkuji.
Já se teda nechci hádat, ale schválně jsem se šla podívat na své stránky, odkud paní redaktorka můj recept vypátrala a žádné ořechy tam uvedeny taky nejsou:-) Mám už sice sklerózu a často si nepamatuji:-)), takže jsem si nebyla jistá, leč mi to bylo divné, protože u nás opravdu toto s ořechami nikdy nebylo, takže proč bych to psala do receptu:-) Ale je to jedno, jak říkáte, hlavně,že to chutná. Hezký den! Majča
Recept jsem poslala tak jak jsem ho dostala.Žádné úpravy jsem nedělala. No nebudem to dramatizovat, hlavně, že se recept líbí.
Recept je zde tak, jak byl v poslaném e-mailu. V ingrediencích ořechy nejsou, v postupu přípravy ano... Budou tedy z postupu přípravy odmazány.
Majča to upřesní:-))) Tak trochu nechápu, proč jsou v receptu ty ořechy uvedené, protože v mém původním, který po mně p.redaktorka chtěla k odsouhlasení,aby se právě mohl zde uveřejnit, žádné ořechy NEJSOU! Proto také reaguji na některé zde přítomné v mém včerejším příspěvku s tím, že lze samozřejmě ořechy použít - proti gustu žádný dišputát,jak se říká - ale u nás se s ořechy nedělá... Proč se ořechy objevily u ingrediencí v receptu nechápu. To by nám asi měl vysvětlit někdo jiný:-)Zdravím a přeji hezký den! Majča
Ani mně to s těmi ořechy není jasné.Kolik jich tam přijde a jestli mleté nebo nasekané.Majčo,prosím,mohla byste to upřesnit?
Anonyme: ani v popisu přípravy tohoto zákusku ořechy nejsou.My jsme tady jen měly komentáře,že podobně tento zákusek děláme i s mletými oříšky.Ty se přidávají do krému a ten krém se maže na piškoty.:o)
dobry den! jak je to tedy s temi orechy? v predpisu nejsou napsane vubec a pak v popisu pripravy se pise - pridejte orechy. predem dekuji za odpoved. milena
Zdravím všechny, zvlášť Katku Altmanovou, která recept poslala Ladě Kovářové a ta mě vypátrala:-)) Jsem ráda,že se může recept šířit dál, však od toho ty všechny laskominky jsou, no ne?Stran ořechů a oříšků - samozřejmě, že lze použít s touto variantou, u nás moc ořechy "nejedou", takže proto bez. Oceňuji nápad se "salámem", to by mě nenapadlo:-))Přeji všem úspěch při pečení-nepečení, ať všem chutná a krásný nadcházející advent!!! Majča K.
Ježkovy voči, holky!! Co z těchto všech lákavých variant dříve ?? Hned bych šla tento recept vyzkoušet ! Ale počkám, až bude celé osazenstvo rodiny doma. Už se těším !!!
je to určitě super znám dva podobné ecepty,které se tu prolínají a oba jsou super!!!!!jeden je nepečený dort a pak je to již zminovaný sladký salám .tak dobrou chut.
Taky znám, někdy rozprostřu na plech a pak krájím na kostičky. Do hmoty přidávám sekané oříšky a kouskem oříšku zdobím.
Také znám s vodou, ne s mlékem (ale také mě už napadlo, že by to s ním mohlo být smetanovější). Komu nevadí syrová vejce, tak já dávám 2 žloutky a nakonec našlehaný sníh, je to jako pařížská šlehačka. ňam
Jéžiš, to mi nedělejte, zrovna jsem začla držet dietu:-((, ale co, kašlu na dietu, jdu to zkusit, vypadá to nádherně:-)))))
Milá Majčo poslala jsem p.Kovářové Váš recept,s tím, že se velmi úspěšně šíří e-mailem, že je super,ale že neznám autora a ona k mému překvapení vypátrala Vás. Takže mohu poděkovat autorce, hlavně za ty krásné obrázky, recept dělalo spoustu mých přátel a všichni si ho pochvalují. Hned všechny odkážu sem -stále jsme řešily kde a od koho se recept vzal. A jen pro zajímavost, kamarádka recept zná a dělají ho jako salám-velikost vysočiny.A 1je samozřejmostí.Díky
Dělám podobný zákusek,jen to kakao dávám do vody ne do mléka a do krému přidávám hrst namletých vlašských oříšků.Je to opravdu méně sladké a nazdobené šlehačkou to vypadá dost luxusně.Já bych ještě doporučila použít opravdu máslo,ty ostatní tuky mají mírnou pachuť a tento zákusek je opravdu krémový,takže šetřit tady není na místě.:o)
Obrázkový postup k receptu bude doplněn později.