• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čočková polévka se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Čočková polévka se zelím

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočková polévka se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g čočka
    • 80
      g čerstvé zelí
    • 40
      g slanina
    • 30
      g hladká mouka
    • 20
      g cibule
    • ocet
    • sůl
    • 1
      hrnek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí nakrájené na nudličky a dovaříme. Potom polévku zahustíme tmavou jíškou připravenou z nakrájené slaniny, cibule a hladké mouky, chvilku povaříme, podle chuti osolíme, okyselíme a zjemníme smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka

Čočková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aryapavel | 28. 11. 2010 15:53

    Výborná...

  • andrea dvořáková | 1. 4. 2009 14:16

    Já si udělám více zásmažky z tuku a mouky, uložím si ji do lednice a podle potřeby ji studenou dávám do polévek a nemám žádný problémy se žmolky.( a ušetřím čas)

  • kometka | 8. 2. 2008 14:55

    polívka je dobrá a hutná,jen ta zásmažka mi nadělala problémy.příště si na slanině osmažím cibulku a dám do polevky a zásmažku rozkvedlám s trochou vody a vložím zvlášt.takhle se mi udělaly velké hrudky a těžko jsem s tím bojovala.ale jinak dobrá polívčička

  • Jana Tomčíková | 18. 1. 2007 18:55

    Pokud vím, tak vodu z čočky a luštěnin všeobecně se doporučuje před vařením slít v případě, že luštěniny působí zažívací problémy(plynatost).

  • Marta Eichlerová | 18. 1. 2007 17:37

    lado, děláte velkou chybu, když vodu, ve které máte namočenou čočku vylejváte. Připravujete se tak o velmi cenné látky.Čočku před namáčením vyperu, zcedím a zaleji vodou, ve které ji i vařím.Není to můj výmysl, toto nám radí odborníci zdravé výživy.

  • Hana Eksteinová | 12. 3. 2006 14:58

    Polívečka výborná!!!

  • Naďa | 9. 2. 2006 17:42

    Lenko,zkuste fígl anglických dam při těle(kuchařky z TV)-hladkou mouku rozmíchají v oleji na takovou kašičku a zahušťují tímto.Nedělají se žádné žmolky a když se vám zdá,že tam přece jsou,nic se nelekejte,ony se rozvaří...

  • Veronika M | 9. 2. 2006 10:34

    já už nedělám jiné zahuštění než mouku rozmíchanou (PEČLIVĚ) v mléce. Důležité je, aby se to pečlivě míchalo i když se to vlévá do pokrmu, aby to nedělalo cucky. Množství těžko říct, dělám to podle svého třídioptriového oka :-)

  • lenka fizikova | 27. 5. 2005 19:54

    muzete mi presne napsat jednotlivy postup pripravy te jisky,vzdycky se mi to nejak zdrcne a nevim si stim rady..jak dluho se asi ta čočka vari,aby byladobra..dekuji

  • Abies Alba | 19. 4. 2005 11:23

    Moc nám hutnala, dokonce můj batolecí syn zbaštil dva plné šufánky. Dělala jsem ji z čerstvého červeného zelí a neměla chybu. Navíc ta fialová barva se dětem moc líbila :-D

  • Petra | 4. 2. 2005 11:01

    Polévka je výborná, jen místo slaniny jsem dala klobásu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Čočková, z červené čočky
Polévky Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé zelí Cibule Čočka Hladká mouka Ocet Slanina Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Langoše

Langoše

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Koka dort

Koka dort

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

36
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Míša řezy
Míša řezy
14
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
13
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Čočková polévka se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact