Suchou cizrnu (ne tu z plechovky) namočíme na 3-4 dny. Každý den vyměníme vodu. V den D slijeme, propereme a rozmixujeme na kaši - nevaříme! Přidáme 2 vejce, trochu strouhanky a ochutíme solí (celkem dost), česnekem - dle chuti, trochu majoránky, drceného kmínu a chilli - já dávám špetku, ale kdo jak má rád ostré. Smícháme a polévkovou lžící nabrat, uťápat a sunout do horkého oleje a středně rychle smažit.
2
Podáváme s jogurtovým dresinkem např. jogurt s česnekem a bylinkami, kdo co má rád. A s americkými brambory - určitě každý zná. Výborně se k tomu hodí Avokádový salát - který napíši. Recept mám od kamarádky Jitky a už ho dělám taky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|13. 5. 2015 21:06
No, asi se mi nepovedly - prostě nešlo to... :-(
Balů89
|9. 10. 2012 14:19
Ženský viděla jsem před pár dny v televizi recept a znám to jinak a vypadalo to úžasně, cizrnu dávala ta paní z plechovky a přidávala citr. šťávu, mátu a snad kapku sójovky, petržel... Hlavně čerstvý bylinky, snažte se je používat, je to to nejlepší co může být ! Zkuste dát i čerstvý koriandr, to je úžasná bylinka )) <3
Bohužel mi to nepřipadalo nic moc :-( Karbanátky byly dost tuhé a chuťově nic moc, s tím dipem to ale šlo sníst.
Martinka Hájková
|23. 5. 2007 11:50
Díky za recept.Dala jsem dohromady tenhle a jeden starý a bylo to VYNIKAJÍCI.200g cizrny (namočené jsem měla 1 den a pak jsem chvíli vařila), slila vodu, rozmixovala, přidala 2 vejce, lžíci strouhanky, osolila, přidala kmín, šťávu z půllky citronu. Umažit (placičky nesmí být moc silné).Překvapilo mě to, fakt lahůdka. Píšu a koušu a nemůžu přestat :-)))