• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cizrna na paprice se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna na paprice se smetanou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna na paprice se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cizrna -v suchém stavu
    • sezamový olej
    • 2
      ks cibule -velké
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • mořská sůl
    • 1
      ks pórek
    • 250
      ml smetana -sójová
    • masox -granulovaný,bio(na dochucení)
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu namočíme až na 10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijeme a použijeme čistou. Cizrnu vložíme do papiňáku a zalijeme tak, aby byla zcela ponořená. Stravitelnost zlepšíme přidáním mořské řasy nebo majoránky. Přivedeme k varu, pak přidáme ještě trošku vody a opět přivedeme k varu. Nesolíme! Po uvedení do varu natlakujeme a vaříme asi 35 - 40 minut. Bez tlakového hrnce vaříme cizrnu asi hodinu a půl. Cizrnu pak scedíme a vývar ponecháme na omáčku.
2
Ve větším kastrolku orestujeme jemně pokrájenou cibulku na sezamovém oleji. Přidáme sladkou papriku a sůl. Přilijeme vodu z cizrny. Mezitím si rozmixujeme polovinu cizrny na hustou kaši s troškou cizrnového vývaru. V hrnci, ve kterém jsme vařili cibulku ji ponorným mixerem rozmixujeme a přidáme rozmixovanou i nerozmixovanou cizrnu, přisypeme šikmo pokrájený pórek a krátce povaříme. Pro více krémovou chuť přilijeme sójovou smetanu. Dochutíme solí, citronovou šťávou a zeleninovým bio bujonem. Servírujeme s celozrnnými těstovinami nebo opečenými jahelnými či kukuřičnými knedlíky.
3
Jinou, ale také skvělou chuť dodá omáčce tahini a trochu česneku.
4
Bez pšeničného lepku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso na paprice s cuketou a smetanou

Maso na paprice s cuketou a smetanou

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Meruňková cizrna

Meruňková cizrna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alex | 7. 6. 2015 21:59

    Vtipna odpoved!!

  • Alex | 7. 6. 2015 21:57

    Bio dochucovadlo neznam a tak jsem misto nej pouzila bujon bez glutamatu. Skvele jidlo!!

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2014 13:47

    ...s biokuchařkou jsem ještě neměl tu čest... ;-)

  • Hanka | 16. 6. 2012 21:36

    Dobrý den. Měla jsem půjčenou biokuchařku Hanky Zemanové, kde byl recept "cizrna na paprice", který jsem chtěla vyzkoušet a nestihla :(. Mám otázku zda recept tady uvedený je z této kuchařky? Děkuji

  • Poulová Dana | 3. 2. 2012 21:25

    Lepší jídlo jsem dlouho opravdu neměla. Cizrnu na smetaně s těstovinami jsem měla ve vega jídelně v Mandele v Hlinsku, kterou provozuje paní Donáčková, moc dobré děkuji. 8-)

  • Barková Eva | 10. 1. 2012 19:43

    Sojovou smetanu jsem nesháněla a použila klasickou, bylo to dobré :-P .

  • Katka | 20. 11. 2011 16:53

    Bylo to vynikající!

  • Jiřinka | 6. 4. 2011 12:31

    Musím říct,že je to vynikající. Rychlé,zdravé,chutné. I ženám na klubech zdraví moc chutná. Předávám tento recept dál. :-D

  • Petra Obručová | 6. 4. 2011 11:48

    Vynikající jídlo. Zdravé, rychlé a velmi chutné. Chutná i našemu 3.letému "nejedlíkovi".

  • Anička | 3. 4. 2011 21:08

    Ano, s bobkovým listem je cizrna stravitelnější. Recept je velmi pěkný a hlavně chutný, i pro masožravce :-)) !

  • irma | 3. 4. 2011 16:32

    wow tak dobré jídlo jsem ještě nejedla :-D <3 :-) 8-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 2. 2011 15:52

    ...děkuji za foto,jsem rád,že chutnalo :-* .

  • pippiva
    pippiva | 19. 2. 2011 15:49

    Tak jsem uvarila dnes k obedu,moc jsme si pochutnali.Sezamovy olej jsem nahradila olivovym,poprve jsem ochutnala sojovou smetanu(u vareni jsem si ji vesele popijela :-D )Servirovala jsem s rajcatovymi testovinami,diky za receptik,pridavam fotku ;-)

  • pippiva
    pippiva | 29. 1. 2011 16:18

    To se mi libi,cizrnu mame moc radi,co nejdriv musim vyzkouset :-) Jinak stravitelnost muzeme take zlepsit i pridanim bobkoveho listu ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Cizrna Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Dietní Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cizrna Masox Mletá sladká paprika Mořská sůl Pórek Sezamový olej Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Guláš

Guláš

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

131
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
70
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
31
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Treska se smetanovým přelivem
Treska se smetanovým…
21
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na rajčatech
Cizrna na rajčatech
Cizrna po boloňsku
Cizrna po boloňsku
Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
  • Recepty.cz
  • Cizrna na paprice se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact