Do nádoby z pekárničky vyklepneme vejce, přidáme mléko nebo vodu, špetku soli, cukr a vanilkový cukr, rozpuštěný tuk, citrónovou šťávu a kůru. Polohrubou mouku smícháme se špaldovou a vsypeme na tekutou část. Pak přidáme prášek do pečiva. Zapneme program DORT (pekárna ETA), po zaznění zvukového signálu vsypeme kandované ovoce nebo citronát. Necháme doběhnout program, vyzkoušíme špejlí, zda je moučník upečený. Případně nastavíme ještě deset minut (nebo i více) programu PEČENÍ. Formu vytáhneme z pekárny a chvíli necháme chladnout. Poté vyklopíme bábovku na mřížku k dochladnutí. Poléváme citrónovou polevou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
JITKA
|19. 6. 2011 18:11
dá se špaldova mouka nahradit něčim jiným když ji nemám?
Jiťa
|1. 3. 2008 16:35
Myslíte, že se mně vejde toto množství (55 - 57 dkg mouky+20 dkg cukru!) i do větší bábovkové formy, když chci tuto bábovku zkusit udělat klasickým způsobem bez použití pekárny? Bábovka tvaru cihly se mi moc nelíbí :-(. Nezkoušel už někdo? Dík.
Ketty
|26. 2. 2008 21:55
Právě jsem bábovku ochutnala, je moc dobrá i bez polevy, dopékala jsem ji ještě 40 minut, ale stálo to za to :) Chutná jako citrónová babeta, která se kupuje v obchodě. Doporučuju
Hospodyňka
|13. 2. 2008 12:38
I já jsem dopékala, ale jen takových 10-15 minut. Bábovka je chuťově dobrá, konzistencí je taková hutná. Jemná, ale hutná. Pro větší nadýchanost by bylo možná lepší dát prášek do pečiva až těsně před pečením? Dávám stejně 1, protože ta "hutnost" není vlastně na škodu.
Eva Fišerová
|9. 3. 2007 22:12
Kolegyně nám donesla na ochutnání tuto citronovou bábovku. byla vynikající. Nic jiného pečeného od ní již nechceme.
Martina N
|7. 1. 2007 20:41
Skúšala som, nebolo to na chuť zlé. Ale musela som to dopekať ešte skoro 1 hod. 20 minút a aj potom som mala pocit, že ešte som mohla 10 minút pridať.