Plech vyložíme listovým těstem (trochu i přes okraje). Do mísy dáme mléko, tvaroh, sůl, drcený kmín, vše zamícháme a dáme na těsto. Na másle osmažíme cibule nakrájené na půlkolečka a šunku nakrájenou na proužky. Všechno dáme na tvaroh. Posypeme strouhaným sýrem. Těsto, které je přes okraje přehneme dovnitř a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Škoda, že se autor neobtěžoval dát do receptu množství ingrediencí. Já jsem dávala na jedno listové těsto (300 g) jeden nízkotučný tvaroh (balené v "alobalu"), 1 dcl mléka, toho másla pod cibuli víc, tak 1,5 cm silný plátek.Šest cibulí se určitě myslí středně velké. Soli a kmínu pokaždé tak půl čajové lžičky. Pekla jsem na 220°, 20 min. Před krájením nechat vychládnout.
Koláč byl docela dobrý, ale úplná nadšení nezpůsobil, myslím, že se ani nedojedl.
Výborné! Nebylo uvedeno kolik tvarohu a mléka, dala jsem jeden celý nízkotučný tvaroh a cca 1,5dcl mléka a bylo to akorát. Opravdu moc dobrý a jednoduchý recept. Jen je potřeba nechat vychladnout, jinak se špatně porcuje a dává na talíře. ;-)
Koláč nám moc chutnal. Dala jsem jeden nízkotučný tvaroh, trošku zředila mlékem a okořenila. Jen mi to nedalo a raději jsem přidala jedno vajíčko. Doporučuji vyzkoušet, opravdu moc dobré.
Marsí ***
|24. 1. 2009 10:48
Petule, kdysi jem tady dala recept na "Slaný koláč se zakysanou smetanou", koukněte na něj a snad Vám to trochu pomůže.
Petule B.
|23. 1. 2009 23:43
Také bych ráda vyzkoušela, ale opravdu by to chtělo upřesnit množství ingrediencí, nebo aspoň jakou konzistenci z toho namíchat, aby to dopadlo tak jak má. Ne každý je zkušená kuchařka.
Jana Bohatová
|17. 10. 2007 23:49
Před chvílí jsem koláč dodělala a je fakt skvělej, hned jsem věděla, že bude chutnat takhle úžasně, díky za recept
Anonym
|10. 2. 2005 17:38
recept vypadá výborně, ale kolik mám dát mléka a kolik tvarohu? děkuji
Dana
|27. 1. 2005 14:22
Koláč jsem dělala hned po pořadu a ještě teď si hladím pupíček, jaká to byla dobrota!!!!! Něco tak vynikajícího jsem už dlouho nejedla a celá rodina jen přivírala oči blahem.V receptu není, že se musí nechat trochu vychladnout, jinak se rozpadne a nejde pořádně nabrat. Byl to očistec, vydržet tu chvíli než byl k nakrojení...ale pak to stálo za to. Fakt doporučuju všem milovníkům cibule!!!!